Russland kjørte over Saudi-Arabia

Innbytterne ble sentrale da Russland vant hele 5-0 over Saudi-Arabia i VMs åpningskamp.

Fire minutter på overtid satt Aleksandr Golovin, som hadde spilt en glimrende kamp, et herlig punktum for kampen da han vridde et frispark over muren og i mål.

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle gå seirende ut av åpningskampen i VM på Luzjniki Stadion i Moskva i går kveld.
Etter at åpningsseremonien var unnagjort med stormende jubel både for Russlands president Vladimir Putin og FIFA-president Gianni Infantino tok Russland kommandoen fra start.

Tredd gjennom

I det klokka bikket ti minutter ble Alan Dzagoev tredd igjennom. Forsøket gikk via et saudiarabisk bein og til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket ble ballen klarert, men havnet til slutt hos Aleksandr Golovin på venstresiden. Golovin slo ballen inn i feltet nok en gang, og denne gangen feilet Saudi-Arabia i markeringen og Yuri Gazinskiy fikk stå helt alene på bakerste stolpe og stange Russland i føringen.
Russland fortsatte å kjøre på, og fire minutter senere fant Alan Dzagoev lagkamerat Maria Fernandes som prøvdeå finne Fedor Smolov foran mål, men spillet ble avvinket for offside.
Tonen var likevel satt i Moskva.

Tamme Saudi-Arabia

Saudi-Arabia så tamme og bleke ut fra start og hadde lite å komme med.
Etter 20 minutter yppet de seg for første gang i kampen.
Men det var Ilya Kutepov som kom først i duellen med Mohammed Al Sahlawi og fikk ballen ut til hjørnespark etter et innlegg fra venstre.

Tidlig bytte

Alan Dzagoev hadde vært toneangivende i starten av kampen, derfor var det en strek i regninga for Russland da han måtte forlate banen etter 24 minutters spill.
Men det skulle kjapt vise seg at innbytter Denis Cheryshev ikke var noen dårlig erstatter.
I det klokka nærmet seg 40 minutter kom den første advarselen da han stormet ned venstresiden og dro av en saudiaraber. Cheryshev rotet imidlertid ballen utover linjen da han forsøkte å dra ballen tilbake på venstrefoten.
Men etter 43 minutter skulle det sitte bedre for innbytteren. Aleksandr Golovin gjorde det glitrende i forkant og på venstre kom Cheryshev stormende nok en gang. Saudi-Arabia var på etterskudd og han fikk masse plass å boltre seg på. Med to saudiarabere stormende mot han chippet russeren ballen elegant over begge, fikk lagt ballen til rette og hamret ballen opp i nærmeste kryss.
Etter pausen roet kampen seg noe. Russland med en tomålsledelse tok det et par hakk ned, men Saudi-Arabia slet stadig med å straffe russerne for sine småfeil.
Ti minutter ut i omgangen viste Saudi-Arabia imidlertid at Russland ikke skulle føle seg altfor trygge. På et innlegg fra høyre var Mohammed Al Sahlawi og Taisir Al Jassam begge kun centimeter unna å få en tå på ballen og styre den i mål.
Saudi-Arabia var inne i en bedre periode og like etter fikk de nok en avslutning, denne gang på hodet etter et frispark.
Men dette skulle bli Russland sin kveld og etter 70 minutter valgte Russlands trener Stanislav Cherchesov å sette innpå Artem Dzyuba. Den Moskva-fødte spissen hadde ikke vært på banen i mer enn et minutt da Mário Fernandes, Roman Zobnin og Aleksandr Golovin kombinerte fint på høyresiden før sistnevnte fant panna til Dzyuba som stanget ballen ned i hjørnet den kom fra.
Kampen var i prinsippet avgjort, men Russland ville vise alle kritiske røster at dette laget virkelig har noe å komme med i VM. Ett minutt ut i overtiden fikk Denis Cheryshev drømmetreff og satt inn sitt andre for kvelden. Og fire minutter senere fastsatte Golovin resultatet til 5-0.