Rumensk triumf i Wimbledon, Williams sjanseløs

Serena Williams jaktet Grand Slam-rekord, men rumenske Simona Halep viste klasse og slo den amerikanske tennisveteranen i strake sett i Wimbledon-finalen.

37 år gamle Williams jaktet sin åttende Wimbledon-tittel og sin 24. Grand Slam-seier for å tangere australske Margaret Court.

Simona Halep ville det derimot annerledes. Hun var i sin første Wimbledon-finale og utnyttet muligheten i første forsøk til å vinne den prestisjetunge turneringen.

Den tidligere rumenske verdenseneren vant 6-2 i begge settene og spilte en av sine beste kamper noensinne. Hun brukte under en time med å banke Williams.

Det var hennes annen Grand Slam-tittel. Hun vant Roland Garros-turneringen i fjor.

Skrøt av motstanderen

– Hun spilte virkelig helt utrolig tennis, og hun var vanskelig å slå i dag, sa Williams om sin ti år yngre motstander.

– Jeg har aldri spilt en bedre kamp og takk for de flotte ordene, sa Halep til Williams.

– Jeg følte meg bra, Jeg var selvfølgelig nervøs foran kampen og magen var ikke helt med, men jeg klarte gi mitt beste. Dette er noe helt spesielt og min mor drøm var at jeg skulle vinne her Wimbledon, sa Halep i sitt seiersintervju.

Trent ekstra på gress

Halep har ikke tidligere likt å spille på gress noe særlig og har et semifinaletap fra Wimbledon i 2014 å se tilbake på som best.

– Jeg gjorde noen endringer foran denne sesongen for å kunne spille bra på gress også. Det har vært en helt utrolig turnering for meg, sa 27-åringen.