Sport

Røymark tilbake i norsk hockey etter 10 år

2008/2009-sesongen var forrige gang Martin Røymark (31) spilte i den norske eliteserien i ishockey. Nå er han tilbake – for Vålerenga.

Vålerenga tapte 4-5 i torsdagens treningskamp mot Manglerud Star, men det er nå alvoret starter. Første seriekamp er hjemme mot Lillehammer i Furuset Forum søndag ettermiddag.

En sterkere tropp vil gjøre det enklere for trener Roy Johansen å sikte mot toppen. Veteranen Martin Røymark, Villiam Strøm og Mats Trygg er tre av flere nykommere.

– Det er spennende å være tilbake. Jeg har gått og ventet litt på at det skal dra i gang, og i dag smeller det, sier en smilende Røymark til Dagsavisen.

Les også: Planen som kan gi VIF-gull (DA+)

Gullhåp?

– Flere snakker om muligheter for VIF-gull. Hva tenker du?

– Jeg tror det er en lang vei dit. Jeg tror ikke vi skal prate i de baner i det hele tatt nå, men heller konse om å bli topp fire, så får vi ta det derfra. Men at vi har et bra lag, det er jeg helt sikker på, svarer løperen.

– Det er ti år siden sist du var i norsk hockey (da i Sparta). Hva tenker du om å være på isen i eliteserien igjen?

– Det er veldig morsomt. Og så er det deilig å bo hjemme i Oslo. Kjekt å komme på trening igjen. Jeg trives bra, sier han.

– Er du tilbake i Norge for godt?

– Jeg har lært at man aldri skal si aldri, men nå har jeg i hvert fall skrevet under på tre år her. Da trenger jeg ikke tenke på noe annet nå i hvert fall.

Les også: Dagsavisens tabelltips: Kan noen tukte Storhamar?

I form

Vålerenga åpner med et på papiret vanskelig kampprogram. Lillehammer (h), Frisk Asker (b), Sparta (h), Storhamar (b) og Manglerud Star (h) og Stavanger Oilers (b).

– Det er tøft i starten. Vi har slitt med Lillehammer de siste årene, så det blir nok en jevn match. Jeg har ikke møtt dem på ti år. Det skal bli morsomt, sier 31-åringen.

Han kjenner seg i god hockeyform før start.

– Det kjennes bra. Jeg har slitt litt med forkjølelse, men satser på å være der jeg skal være.

– Hva vil du bidra med i VIF-trøya?

– Jeg vil jo bidra med alt, da. Både defensivt og offensivt. Bidra med det jeg er god på, så får vi se. Jeg har ikke tenkt på antall poeng og sånt – det viktigste er at laget vinner – men jeg har jo forhåpninger om å bidra begge veier.

Les også: Shampo har et lite håp om VIF-gull

Roses

Vålerenga-kaptein Brede Csiszar gleder seg over å ha tidligere MODO-, Tappara-, Sparta- og Manglerud Star-spiller Røymark på laget.

– Jeg håper Martin kommer til å være en av våre viktigste spillere, det gjør jeg. Det forventer vi nok kanskje litt av ham også, sier backen til Dagsavisen.

Også Roy Johansen har troen.

– Jeg forventer at han skal være en markant forward i vårt lag, så får vi se. Han har vært lenge ute, men vi håper at han kan tilføre laget noe, sier VIF-treneren.

###

Vålerenga-back Brede Csiszar på trening. Foto: Jørn H. Skjærpe

Mer fra Dagsavisen