Sport

Røymark: – Aldri hatt så god tid til å komme i form før

Vålerenga- og landslagsprofil Martin Røymark (33), som for tiden er permittert, klør etter å komme seg på is igjen. Samtidig innrømmer han at korona-avlysningene fører med seg en fordel.

Nylig ble samtlige spillere og ansatte i Vålerenga Hockey permittert som følge av koronavirusets konsekvenser. NM-sluttspillet er avlyst, VM er avlyst og ingen vet når pucken droppes igjen. Ei heller Martin Røymark.

– Det er en kjedelig og uvant situasjon, ikke mye å gjøre. Dette kom litt brått på alle, sier VIF-forwarden til Dagsavisen.

– Først kom beskjeden om at man skulle vente, så ble alt plutselig avlyst. Jeg tenkte VM kanskje kunne bli noe av, men slik ble det ikke, fortsetter han.

– Samtidig skjønner man jo alle beslutningene som er tatt. Man får heller tenke på neste år.

Les også: Her er årets Oslo-lag i ishockey (DA+)

Nye Jordal i tankene

Røymark har ett år igjen av kontrakten med Vålerenga. Permitteringen gjør imidlertid at det ligger en sky av usikkerhet over hockeyframtiden.

– Alle i VIF Hockey er permittert nå. Vi får se hvor lenge det varer. Jeg har ikke tenkt så mye på fortsettelsen, men som permittert er man jo arbeidssøkende. Det må man jo være for å få dagpenger, poengterer han.

– Kan hockeyframtiden din påvirkes av denne situasjonen?

– Den kan jo påvirkes, ja. Vi får se hvordan det går. Vi hadde jo gledet oss til neste sesong, med ny hall, svarer Røymark og viser til nye Jordal Amfi.

– I utgangspunktet sikter jeg mot å være tilbake med VIF i ny hall. Så får vi se hva som skjer, gjentar han.

Han erkjenner at permitteringen og avlysningen av NM-sluttspillet har gjort et inntrykk i spillergruppa.

– Vi trener jo vanligvis med hverandre hver eneste dag, så man holder jo kontakten. Men ingen vet noe om hva som skal skje. Det er litt rar stemning, sier 33-åringen.

Les også: Ishockeysesongen avlyst, ingen rykker opp eller ned

Bygger form

Selv er han frisk og rask, og vet ikke om noen som er smittet av koronaviruset. Og en fordel med hjemmetilværelsen er følgende:

– Man har jo aldri hatt så god tid til å komme i form som nå. Selv har jeg avsluttet sesongen i mai i årevis, med VM. Nå får jeg faktisk tid til å bygge opp kroppen ordentlig, og få orden på skulderen min som jeg slet med tidligere. Sånn sett er det ålreit med en lang sommer. Man får se sånn på det, sier forwarden.

– Hvordan får du tiden til å gå om dagen?

– Jeg trener litt. Og så går det mye i TV-serier. Det er litt trått. Det er jo ikke bare hockeyen det er stopp i, men alt av fritidsaktiviteter også. Det går greit, men jeg håper man snart ser resultater av de tiltakene som er gjort, sier Røymark.

Mer fra Dagsavisen