Nyheter

Roy Johansen: – Vi var aldri i trøbbel

(Manglerud Star - Vålerenga 3-5): Vålerenga-trener Roy Johansen gir Vålerenga en 50 prosents sjanse på tredjeplassen, etter seier i borte mot Manglerud Star lørdag.

Mye sto på spill da Manglerud Star og Vålerenga møttes til det siste byderbyet i seriespillet denne sesongen. Før kampen sto det 2-2 i kamper mellom de to naboene, men i det siste oppgjøret feide Roy Johansens mannskap all tvil til side, og vant til slutt 5-3.

- Vi har ikke noe trøbbel. Vi kjører matchen i annen, og vi skapte masse i første også, selv om vi lå under, så jeg var rimelig sikker på at vi skulle dra det i land, sier Roy Johansen til Dagsavisen etter kampen.

For det ble en tøff start for Vålerenga. Manglerud Star tok ledelsen både 1-0, og 2-0 i førsteperiode, begge målene signert David Booth.

VIF slo tilbake med Jørgen Karterud mot slutten av første periode.

Keeperblemme

Drøye sju minutter ut i andre periode utlignet Filip Gunnarsson. Droppen etter utligninga endte til slutt på bladet til Jonas Oppøyen, som åtte sekunder etter 2-2-målet, sørget for 2-3 med et skudd Manglerud Stars keeper Evan Weninger burde ha tatt.

- Den er kjempetung, sier Manglerud Stars keepertrener, og assistenttrener André Lysenstøen til Dagsavisen.

Det var nok det baklengsmålet som virkelig knakk MS, og det hjalp heller ikke at Martin Røymark trykka barndomsklubben sin enda lenger ned i søla ti minutter senere.

I tredje periode tok Vålerenga fullstendig luven av Manglerud Star, og da Thomas Olsen ekspederte et straffeslag, som Filip Lalande hadde sikret bortelaget, var det ingen tvil om hvor poengene ville havne.

Hat trick hjemme mot Vålerenga - igjen

David Booth slapp imidlertid til helt på tampen, og gjentok dermed bedriften fra forrige hjemmekamp mot Vålerenga, og scoret hat tricl. Det var ikke nok til poeng, for amerikaneren som nå er oppe i 20 mål på 21 kamper for MS.

- Han er god i dag, men jeg savner litt mer fra vår norske poengrekke (Trygg, Henriksen, Martinsen). Vi har heller ikke flaksen på vår side i dag, sier MS-trener David Livingston som påpeker at Booth i tillegg til tre mål, også hadde to skudd i metallet.

Booth var altså centimetere unna å score fem (!) mot VIF.

- Booth holder et veldig høyt nivå, så han klarer vi ikke å fange opp i dag. Han er bra rett og slett. Men vi skaper veldig mye, så jeg var egentlig aldri bekymra, sier Roy Johansen.

Backer savnet

MS mangla tre av sine viktigste backer til lokaloppgjøret. Det fikk de merke, blant annet på Røymarks 2-4-scoring like før andre pause. I overtall fikk han stå ganske alene foran målet til MS, da Joachim Engebråten Hermansen (vanligvis center), måtte ned og spille back.

- De merker det selvfølgelig, sier Johansen, som vet alt om hvordan det er å slite med backer etter denne sesongen.

VIF-backene Daniel Sørvik og Axel Eidstedt er fremdeles ute for Vålerenga.

Går for tredjeplassen

Med seieren er Vålerenga nå ett poeng bak Lillehammer på tredjeplassen, og to foran Frisk Asker på femteplass.

- Hva er det viktigste; å få tredjeplassen, eller å få en god følelse inn i sluttspillet?

- Det er viktig å få den tredjeplassen. Absolutt, det er det, sier Roy Johansen.

- Har du trua på det?

- Ja, jeg tror vi har en femti prosent sjanse, svarer VIF-sjefen.

- Hva skal man si om det blir 3. plass etter denne sesongen?

- Da er vi storfornøyd. Det er vi uansett vi altså. Vi starta sesongen med 14 mann, og har vært nede på 10-11 seniorspillere, så vi har overbelasta juniorlaget. Vi er veldig fornøyde. Vi har vært underbemanna hele veien, sier han.

Solide defensivt

En av nøklene til at VIF nå kjemper om en tredjeplass i serien. MS ble faktisk det første laget på sju kamper som klarte å score mer enn to mål på Vålerenga. Det begynner å sitte defensivt for de rød, hvite og blå.

- Vi har mye fokus på det selvfølgelig, også har vi en bra målvakt som har vært veldig god nå denne siste runden, sier Johansen.

Et litt artig poeng før kampen var at Vålerengas andrekeeper Joachim Svendsen var den eneste VIF-keeperen som hadde slått MS denne sesongen. Han sto de to første, det endte med to seire.

Deretter kom førstekeeper Steffen Søberg inn, og sto de to neste. Det endte med to tap. Til lørdagens kamp var Svendsen klar, men Johansen gikk for Søberg.

- Ser du på sånne ting?

- Ja, det gjør vi. Men nå har Søberg vært den beste målvakten i den siste serierunden i ligaen, og da lot vi han flyte på videre på det nå. Han er skarp i alle situasjonene.

Ikke dagen for MS

Søberg endte til slutt opp på 91 i redningsprosent. Kun David Booth var kapabel til å overliste sisteskansen med bopel, og oppvekst på nettopp Manglerud.

For Manglerud Star var det rett og slett dagen der Søberg, og stolpene sto i veien for det meste.

- Vi hadde mange muligheter til å score, og med litt mer flyt hadde vi fort vunnet denne kampen. Booth har to i stanga, Trygg bommer på åpent mål, og Elkins har noen store muligheter. Vi kan ikke gjøre så mye mer enn det, men i dag ville det seg ikke. Nå gjør vi oss klare til torsdagen (Sparta borte), sier Livingston.

- Mot Stjernen sist (6-1), gikk alt vår vei, i dag går ingenting vår vei, sier Lystenstøen.

Manglerud Star ligger fremdeles ett poeng foran Narvik, i kampen om den siste sluttspillplassen.

Torsdag møter MS Sparta på borteis, mens Narvik drar til Stavanger. I siste serierunde tar MS imot nettopp Narvik.

Vålerenga avslutter sesongen med hjemmekamp mot Storhamar, og kort bortetur til Grüner i siste serierunde.

KAMPFAKTA

Manglerud Star – Vålerenga 3-5 (2-1, 0-3, 1-1)

Manglerud ishall: 833 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (7.24) David Jonathan Booth (Craig Joseph Puffer, Kjetil Martinsen), 2-0 (14.03) Booth (Corey Elkins, Puffer), 2-1 (15.06) Jørgen Kvarud Karterud (Mats Trygg, Kalle Ekelund).

2. periode: 2-2 (27.12) Filip Gunnarsson (Gustaf Berling, Karl Ove Henrik Olsen), 2-3 (27.20) Jonas Oppøyen (Thomas Olsen, Magnus Brekke Henriksen), 2-4 (37.53) Martin Røymark (Karterud, Trygg).

3. periode: 2-5 (48.27) Olsen (straffe), 3-5 (59.14) Booth (Elkins).

Utvisninger: Manglerud Star 6 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min.

Øvrige kamper:

Grüner – Frisk-Asker 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)

Grünerhallen: 222 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (9.16) Viktor Granholm (Endre Medby, Marcus Oskarsson), 1-1 (10.44) Trym Auren (Niklas Anders Sundfors, Krister Evensen), 1-2 (16.57) Mikkel Christiansen (Mats Frøshaug).

2. periode: Ingen.

3. periode: Ingen.

Utvisninger: Grüner 6 x 2 min., Frisk-Asker 6 x 2 min.

Stavanger – Sparta 4-5 e.str. (0-2, 2-2, 2-0, 0-0, 0-1)

DNB Arena: 3884 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (9.12) Victor Ohman (Robin Dahse), 0-2 (9.37) Henrik Knold (Santeri Saari, Martin Grönberg).

2. periode: 1-2 (33.47) Mathias Trettenes (Tommy Kristiansen, Dan Kissel), 2-2 (34.52) Kissel (Trettenes, Nolan Zajac), 2-3 (35.53) Anders Tangen Henriksen (Grönberg, Kristian Jakobsson), 2-4 (39.55) Magnus Nilsen (Saari, Dahse).

3. periode: 3-4 (45.30) Trettenes (Rylan Derek Schwartz, Kissel), 4-4 (58.31) Brady Maurice Brassart (Kissel, Schwartz).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffe: 4-5 Jakobsson.

Utvisninger: Stavanger 4 x 2 min., Sparta 7 x 2 min. og 1 x 10 min.

Mer fra Dagsavisen