Sport

Roy Johansen etter nytt tap: – Vi er et lag midt på tabellen

(Frisk Asker - Vålerenga 2-0). Igjen vant Vålerenga skuddstatistikken, men det hjelper lite når ingen av skuddene går inn. – Stallen er tynn, det er vår utfordring, sier trener Roy Johansen.

Bilde 1 av 2

Av Even Lübeck

ASKERHALLEN (Dagsavisen): I en sjansefattig hockeykamp i Askerhallen var det hjemmelaget som var sterkest. Frisk vant 2-0 over Vålerenga, men både sportssjef Espen «Shampo» Knutsen og trener Roy Johansen mente kampen kunne vippet begge veier.

Foran drøyt 1500 tilskuere måtte Vålerenga se seg slått for andre gang på fire dager. Tirsdag tapte de 3-5 borte for Storhamar, mens det lørdag ble 0-2 for Frisk Asker.

En tynn tropp

Likevel mente både «Shampo» og Johansen at Vålerenga fint kunne tatt med seg alle poengene.

- Vi scorer jo ikke mål. Vi har en del brukbare sjanser, men Nicklas Dahlberg (Frisk Askers keeper) er god. Det var en 50/50-kamp om hvem som skulle vinne. De scorer målene, vi scorer ikke. Ellers er det en sjansefattig kamp, sier «Shampo» til Dagsavisen.

- Det er en jevn kamp. Det er små detaljer som avgjør. Det er greit at Frisk vinner, men vi kunne fort ha vunnet, vi også. Men Dahlberg holder nullen og det har mye å si. Men vi har nok av sjanser, supplerer Johansen.

- Per i dag er vi et lag midt på tabellen.

Tre av de fire siste kampene er tapt. Tynn tropp er en av årsakene til det, mener duoen.

- Vi må bare jobbe på med det vi har. Vi har en del skader og sånt å slite med, men det er ikke så mye vi får gjort. Det er ikke noe nytt å hente inn foreløpig. Vi får jobbe hardt på trening og bli litt bedre i kampene, så tar vi noen seiere, sier «Shampo».

- Vi har ikke den bredden i mannskapet vi hadde i fjor. Vi har få spillere nå, så det er der det ligger. Vi har for liten spillerstall, rett og slett. Vi hadde to backer ute i dag, og de klarer vi ikke å erstatte, sier Johansen og fortsetter:

- Stallen er for liten til at vi kan prestere jevnt to ganger i uken. Sånn er det bare.

Tidlig ledelse

Frisk tok ledelsen tidlig etter scoring av Erik Beier Olsen. Petter Kristiansen skjøt fra blålinja, men skuddet gikk rett i en hvitkledd. På returen, med Steffen Søberg litt ute av målet, banket Beier Olsen inn 1-0 fra kloss hold.

Vålerenga vant skuddstatistikken i de to første periodene, men klarte ikke å overliste Nicklas Dahlberg i Frisk-buret.

Det er ikke en overdrivelse å si at det ikke skjedde all verden i løpet av hele kampen. I den andre perioder var det mest jubel da det holdt på å bryte ut i slåsskamp. I tillegg fikk flere Frisk-spillere applaus av hjemmefansen da de klarte å sende en hvitkledd i vantet.

Lekker 2-0-scoring

Midtveis ut i den tredje perioden økte Viktor Granholm til 2-0. Han fikk pucken i midtsonen, dro seg inn i Vålerengas sone og banket til fra distanse. Pucken gikk lekkert i motsatt kryss.

Med fem minutter igjen ble det dramatisk bak sekretariatet. En Frisk-fan fikk en puck i tannen i høy fart og begynte å blø stort. Han måtte hjelpes ut, men fikk beholde pucken. Det virket å være det viktigste, etter at han hadde det bra.

Fredrik Jacobsen hadde muligheten til å punktere oppgjøret med tre minutter igjen, men ble nok litt sjokkert da pucken plutselig havnet på bakerste stolpe, der han sto og ventet. Han klarte akkurat ikke å sette

Like etter brøt det igjen ut i slåsskamp,og publikummet var oppe av stolene sine. Mikael Dokken og Oskar Blegen fikk hver sin tominutter.

Det endte til slutt 2-0 til Frisk, fjorårets norgesmestere. «Shampo» mener ikke det er noen grunn til å grave seg ned, tross den svake formen.

- Vi gjør ikke noe dårlig kamp. Vi kunne like godt vunnet denne kampen her, og vi møter de regjerende norgesmesterne. Så det er ikke helt svart, sier han.

- Jevn kamp mot Storhamar og jevnt i dag, men vi mangler det ekstra i laget som gjør at vi kan vinne disse kampene her. Vi må være realistiske – spillerstall, økonomi – det tilsier at vi er der vi er.  Vi er et lag midt på tabellen. Vi kan slå de beste og tape for de dårligste. Sånn er det bare, avslutter Johansen.

PS. Nå har Vålerenga to hjemmekamper på rad, mot Grüner og Stjernen.

KAMPFAKTA

Frisk Asker - Vålerenga 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Askerhallen: 1494 tilskuere.

1.periode: 1-0 Erik Beier Olsen (Petter Kristiansen) 06.34.

2.periode: ingen mål

3.periode: 2-0 Viktor Granholm (Alexandre Lavoie) 47.30.

Skudd på mål: 24-26 (7-10, 7-10, 10-6).

Mer fra Dagsavisen