Sport

Roy Johansen er veldig fornøyd med VIF-starten

Roy Johansen vil bli topp fire denne sesongen.

Vålerenga fikk en knallstart da hockeyligaen startet søndag, med 3–0 over Lillehammer.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Vi holder nullen og samtidig scorer vi tre mål. Vi er solide defensivt i bånn og det skaper trygghet, sier Roy Johansen til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga vant seriestarten elegant

Fire kamper i uka

Stallen denne sesongen er sagt å være noe tynnere enn hva flere av de andre forventede topplagene har denne sesongen.

– Det er viktig at vi holder alle sammen friske og det vi må holde fokus på hele veien. Vi har hatt en bra treningsperiode uten noen skader og sykdom. Det er helt nødvendig for å kunne klatre fra i fjor.

Det blir fire kamper i uka framover og på trening bruker vi veldig mye tid på defensiv organisering. De ferdighetene er en viktig del, sier Johansen, som ikke er fornøyd med forsinkelsene med nye Jordal Amfi, som nå ikke vil stå klar før i 2020.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Furuset Forum

VIF spiller derfor i Furuset Forum som ikke holder eliteseriestandard, ifølge Johansen.

– Isen er dårlig og det er elendige lysforhold. Det er mye som må gjøres og Furuset må opp i ringa og gjøre arenaen klar. Men vi er også veldig irriterte over at den nye hallen, som skulle være klar nå, ikke er klar enda. At det er to års utsettelse, på grunn av en bekk som har ligget der i hundre år, må være tidenes byggeskandale, mener Johansen og sikter til Hovinbekken som har forsinket byggingen.

– Hva er sesongens ambisjoner?

– Målet er å være blant de fire beste. Vi kan matche alle, så får vi håpe det holder i en lang sesong på 48 kamper, sier Johansen.

VIF møter Frisk borte søndag.

Les også: Røymark tilbake i norsk hockey etter 10 år (DA+)

Mer fra Dagsavisen