Røste gjenvalgt som skipresident

Som ventet ble Erik Røste gjenvalgt som president i Norges Skiforbund. Han går løs på sin fjerde toårsperiode.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Det var ingen motkandidater under skitinget, og dermed fikk Røste full oppbakking fra de frammøtte delegatene i Stavanger søndag. Eva Tine Riis-Johannessen ble i tillegg gjenvalgt som visepresident.

– Tusen takk for tilliten. Det varmet da dere gjorde det på denne måten etter det bakteppet vi har hatt de siste to årene. Dette gir meg inspirasjon, sa Røste i sin takketale.

– Jeg er glad, imponert og stolt over måten dere har stått på i en krevende periode. Det har vært saker med mye negativ oppmerksomhet på enkeltpersoner og oss som organisasjon. Dere har ikke stilt dere på sidelinja, men kommet med innspill og vært aktive. Det krever ryggrad i slike utfordrende saker, la han til.

Røste har vært skipresident siden 2012. Den gang tok han over etter Sverre K. Seeberg.

Suksess og turbulens

Sportslig har det vært mange oppturer for Ski-Norge de to siste årene. Under vinter-OL i februar ble det tidenes norske medaljefangst (39) og gullrush (14). Samtidig har ikke Røstes tredje periode som skipresident bare vært rosenrødt.

Det har vært turbulent med flere vanskelige saker, deriblant doping- og astmasakene rundt Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby. Røste og skiledelsen har også måtte tåle kritikk om manglende åpenhet. I alpinleiren har det i tillegg vært bråk om private sponsoravtaler.

– Siste tingperiode har vært krevende med flere saker som har tatt både mye tid og utfordret organisasjon, medga Røste overfor NTB før helgens skiting.

58-åringen ble nylig valgt inn i styret til Det internasjonale skiforbundet (FIS Council).

Flere nye fjes

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug fortsetter også som styremedlem i den neste toårsperioden. Ellers ble Sveinung Karlsen, Andrea Bell Pedersen, Erik Bruun og Birgit Skarstein valgt inn som nye styremedlemmer. Skarstein satte for øvrig fredag ny verdensrekord i singlesculler i paraklassen i roing.

Pål Angell Bergh ble stemt inn som 1. varamedlem i skistyret, mens Ståle Villumstad i helgen ble valgt som de ansattes representant.

De valgte lederne sitter i tillegg i hver av de seks ulike skigrenene i hovedstyret.

Alpint: Ola Evjen (gjenvalgt). Kombinert: Edgar Fossheim (ny). Hopp: Bent-Lill Romøren (gjenvalgt). Langrenn: Torbjørn Skogstad (gjenvalgt). Fristil: Kristn V. Sæterøy (ny). Telemark: Rolf Bryn (ny).

Håkon Wibstad var innstilt til gjenvalg som leder av fristilskomiteen, men han kunne ikke velges ettersom han er ansatt som ny økonomisjef i Norges Skiforbund. (NTB)