Sport

Rösler og Halle til Leeds

Uwe Rösler og Gunnar Halle blir det nye trenerteamet i Leeds. Halle har også spilt for klubben.

Av Geir Andreassen

Tyske Uwe Rösler (46), med fortid i flere norske klubber, ble onsdag manager for mesterskapsserieklubben Leeds. Gunnar Halle (49) blir hans assistent.

Ifølge BBC er han blitt enig om en toårskontrakt med klubben, og han etterfølger Neil Redfearn. Rösler er klubbens femte manager på under ett år.

– Dette er en sjanse man får en gang i livet med en stor klubb med stort potensial. Jeg trengte ikke å tenke meg om før jeg takket ja, sa Rösler på onsdagens pressekonferanse på Elland Road.

Rösler spilte blant annet for Manchester City i sin aktive fotballkarriere. Han kommer fra managerjobben i Wigan hvor han fikk han sparken i november. Rösler har også trent Brentford. I Norge trente han både Lillestrøm, Viking og Molde.

The Daily Mail melder at den tidligere Leeds- og Oldham-spilleren Gunnar Halle blir Röslers assistenttrener. Duoen har tidligere samarbeidet i Lillestrøm, Viking og Molde.

Leeds hadde en skuffende sesong i mesterskapsserien og endte på 15.-plass. Laget var langt unna å kjempe om direkte opprykk eller kvalifisering til Premier League.

Det var klubbens mektige og omdiskuterte eier, italienske Massimo Cellino, ikke fornøyd med. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen