Pål André Helland scorer Rosenborgs andre mål på Lerkendal i går. FOTO: NED ALLEY/NTB SCANPIX

Rosenborgs niende strake

MINST BRONSE: Rosenborg tidvis rundspilte Sandnes Ulf og sikret seg minst bronsemedalje.

- Nå, med denne seieren, blir det enklere å reise til Skien for å møte Odd, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Dagsavisen etter seieren over Sandnes Ulf og en sikker bronseplass i går.

Og neste helg blir det to formlag som møter hverandre. For Rosenborg jakter fortsatt på sølvet. Men da må de slå Odd.

Tre poeng til tross, Kåre Ingebrigtsen er ikke helt fornøyd selv om Rosenborg tidvis utspilte Tom Nordlies mannskap.

- Vi var svake de første tjue minuttene, men så hadde vi en midtperiode da vi var veldig gode, sier han videre.

- Men jeg skulle ønske at vi kunne ha lagd enda litt mer underholdning for publikum. Det irriterer at vi slipper inn det ene målet.

 

Fortet gjenreist

Med seieren i går, den niende på rad på Lerkendal, har Rosenborg gjenreist borgen sin.

- Det er viktig med disse seirene med tanke på inngangen til 2015-sesongen, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Han fikk en litt treg start etter at han overtok Per Joar Hansens jobb som RBK-trener, men nå ser det ut som han har funnet tilbake til den gode, gamle Rosenborg-stilen.

- Men i denne kampen var det litt slurv at vi ikke scoret flere mål, sier han.

 

Sølvkampen

Med fire poeng opp til tabelltoer Odd og sju ned til firer Strømsgodset er det sølvkampen som gjelder for RBK i sesonginnspurten. Neste helg venter altså Odd i Skien, og der er Rosenborg avhengig av seier for å kunne knipe andreplassen i siste serierunde.

- Vi gleder oss. Nå har vi fått medalje, og så skal vi prøve å gjøre den så gjev som mulig, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Det er liten tvil om at det er to formlag som møtes. Begge er ubeseiret de siste fire kampene, og mens Odd tok en sterk borteseier over Vålerenga fredag, vartet RBK opp med finspill foran Lerkendal-publikummet søndag.

 

Showet

Riktig nok tok det en stund før det ble fart på kampen, men da vertene giret opp, gjorde de det for alvor.

Pål André Helland briljerte tidvis i første omgang, og han gjorde forarbeidet da Mike Jensen scoret i det 35. minutt. Sandnes Ulfs bakre menn burde avverget danskens lave skudd, men klarte i stedet å rote ballen i mål.

Sandnes Ulf fikk virkelig kjørt seg de siste ti minuttene av første omgang, og de maktet ikke å holde 0-1 til pause. Etter noen store RBK-sjanser tok Helland ansvar i det 44. minutt. Han spilte til Mikkel Diskerud, som igjen fant vingen med en utsøkt lobb. Deretter tok Helland ballen ned på brystet og tuppet inn 2-0. Da var kampen kjørt.

tor.karlsen@dagsavisen.no