Sport

Rosenborgs gullfest ble utsatt

(Rosenborg - Bodø/Glimt 1-1). Lerkendal var fullsatt og klar for å feite første ligatittel siden 2010. Men Glimt sørget for at festen ble utsatt.

Av Ines Margot Zander

Dermed må trønderne minst vente til neste runde før de kan feire seriegullet.

– Vi hadde fryktelig lyst til å gå ut her og øse på og lage en fest, men så gjorde Glimt det vanskelig for oss. Da ble det ikke bra nok, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

For med poengdeling er ikke kampen om seriegullet avgjort ennå, og gullfesten i Trondheim ble avblåst. Stabæk kan komme opp på samme poengsum som Rosenborg, men trønderne har langt bedre målforskjell.

– Jeg er lei meg på fansens vegne. Vi har en god mulighet til å ta gullet på hjemmebane, selv om vi ikke skal henge med hodet, sa Rosenborgs Mike Jensen.

Olsen scoret

Etter en sjansefattig start på kampen var det gjestene som først kunne juble for mål. 54 minutter inn i oppgjøret ga Trond Olsen Bodø/Glimt ledelsen etter svakt forsvarsspill av Rosenborg.

Alexander Sørloth slo inn mot Fitim Azemi foran mål. RBK-forsvaret klarte ikke rydde unna, og Johan Lædre Bjørdal klarerte ballen rett i beina til Olsen. 31-åringen scoret dermed sitt 12 eliteseriemål for sesongen. Etter scoringen fikk Olsen flere muligheter, men André Hansen i Rosenborg målet forhindret flere mål til gjestene.

– Det er skuffende at vi ikke vinner i dag, for vi har noen feite sjanser. Jeg skulle ha scoret tre, sa Olsen etter kampen.

– Men all ære til gutta. Vi får med oss ett poeng, og stopper festen for Rosenborg, fortsatte den tidligere Rosenborg-spilleren.

– Skulle det være noen som scoret, så var det Trond Olsen. Han er en kjernekar, sa Ingebrigtsen om motstanderen.

Søderlund utlignet

Hjemmelaget jaktet utligningen, og elleve minutter før slutt sørget toppscorer Alexander Søderlund for at det igjen var håp om å kunne feire seriegullet i Trondheim søndag. Spissen avsluttet hardt langs bakken etter innlegg fra Jensen, og det sto 1-1.

Et slitent Glimt-lag ble spilt lave etter målet, men til tross for store muligheter klarte ikke Rosenborg å finne veien til mål.

– De demmer bra opp og ligger med mye folk bak ball. Vi ville vinne i dag, så vi er skuffet. Men vi nærmer oss (seriegullet), sa Søderlund etter kampen.

Det endte med poengdeling etter en kamp der Rosenborgs største sjanser først kom etter utligningen.

– Det ble et forventet kampbilde, og Glimt gjør det vanskelig for oss. Vi har ok kontroll på de, men vi er ikke bra nok selv, oppsummerte Ingebrigtsen etter kampen.

For Rosenborg kan seriegullet være i boks med poeng borte mot Strømsgodset neste runde. (©NTB)

KAMPFAKTA

Rosenborg – Bodø/Glimt 1-1 (0-0)

Lerkendal stadion: 20.600 tilskuere.

Mål: 0-1 Trond Olsen (54), 1-1 Alexander Søderlund (79).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand. Gult kort: Ole Selnæs, Rosenborg, Dominic Chatto, Henrik Furebotn, Bodø/Glimt.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson, Johan Lædre Bjørdal (Mikael Dorsin fra 68.), Jørgen Skjelvik – Mike Jensen, Ole Selnæs (Fredrik Midtsjø fra 53.), Anders Konradsen (Matthias Vilhjalmsson fra 74.) – Tobias Mikkelsen, Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay.

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak – Zarek Valentin, Brede Moe, Viuex Sane, Thomas Jacobsen – Henrik Furebotn, Dominic Chatto (Anders Karlsen fra 64.), Morten Konradsen – Fitim Azemi (Erik Tønne fra 83.), Alexander Sørloth, Trond Olsen (Daniel Edvardsen fra 77.).

Mer fra Dagsavisen