Rosenborg i særklasse

(Sarpsborg 08 - Rosenborg 0-2). Mens medaljekandidatene avgir poeng, rykker Rosenborg i fra i teten. Akkurat nå er det ingen som truer dem i Norge.

Av Odd-Sølve Grannes

Rosenborg kontrollerte inn til 2-0-seier borte mot Sarpsborg. Trønderne utvidet med det luken til sine konkurrenter i tetstriden i eliteserien.

Stabæk og Vålerenga på 2.- og 3.-plass spilte kun uavgjort i sine kamper denne runden, og med tre poeng mot Sarpsborg ville forspranget øke fra tre til fem poeng.

I Østfold bød vertene opp til kamp og gikk rett i strupen på serielederen, men RBK våknet og kom seg fra åpningssjokket.

– Vi hadde troen på det. Kampene lever sitt eget liv. Hadde vi klart å være effektive i starten, ville det blitt en annen kamp. Jeg skulle ønske at vi kunne omsette noe av det vi produserte i første omgang, men vi utnyttet det ikke, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 Zebra etter kampen.

Helland-scoring

Trønderne skapte gigantiske sjanser, blant annet da Alexander Søderlund fikk muligheten seks meter fra mål, men keeper Quentin Westberg vartet opp med en glimrende redning.

Muligheten var likevel ikke over. Ballen landet hos Mikkelsen åtte meter fra mål. Dansken prøvde å prikke ballen i nettet i det åpne nettet, men Habib Balläid avverget på streken, før Søderlund ble avblåst for angrep på keeper.

Seks minutter senere kom den viktige scoringen. Fredrik Midtsjø lurte bort midtstopperne, før han sendte en nydelig stikker til Pål André Helland. Landslagsvingen banket ballen i mål og ga RBK en glimrende inngang til annen omgang med scoringen fem minutter før pause.

– Vi burde scoret flere mål. Med så mange gode angrep at vi burde scoret flere mål, sa Mike Jensen.

Glimrende angrep

Etter 66 minutter doblet gjestene i Sarpsborg. Etter et mønsterangrep endte ballen opp hos Jensen 20 meter fra mål. Dansken tok noen steg mot mål før han klemte til og prikket ballen nede i venstre hjørne.

I resten av omgangen var det viktigste å ro i land seieren. Rosenborg ble presset tilbake, men Sarpsborg slet med å komme til de store sjansene, selv om de hadde forsøk som kunne ha endt med redusering om presisjonen var til stede.

– Det er viktig at vi står så godt defensivt, konkluderte Jensen. (©NTB)

Sarpsborg – Rosenborg 0-2 (0-1)