Wayne Rooney og manager Ronald Koeman (t.v.) under presentasjonen i Liverpool mandag.

Rooney: - Vil vinne titler med Everton

Wayne Rooney mener Everton bør sikte seg inn mot å vinne titler kommende sesong. Mandag ble han presentert med sin blå drakt nummer 10.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

Rooney skrev nylig under for Everton, klubben han forlot til fordel for Manchester United i 2004. Tiden i United er over, men engelskmannen er fortsatt sulten på å vinne ting. På en pressekonferanse mandag sa han at Everton bør prøve å forbedre fjorårets tabellplassering i serien (7.-plass) i 2017/2018.

– I tillegg mener jeg vi bør kjempe om trofeer. Det er for lenge siden forrige gang Everton vant noe (FA-cupen i 1995). Vi ønsker ikke bare å «halte rundt». Vi ønsker suksess, sier Rooney, ifølge Sky Sports.

På pressekonferansen fikk manager Ronald Koeman spørsmål om hvor på banen han vil bruke Rooney.

– En spiller som Rooney kan bekle flere roller framover på banen. Han kan spille som nummer 10, nummer 9, nummer 7, sa nederlenderen og fortsatte:

– Vi ønsker å vinne trofeer. Det er en følelse ikke mange har opplevd. Erfaringen av å vinne titler er noe som er veldig viktig for Everton. Det er én av grunnene til at vi ønsket å hente Wayne tilbake.

Koeman svarte også på spørsmål om Romelu Lukaku. Mens Rooney kom gratis fra United, selges Lukaku til «de røde djevlene» for over 800 millioner kroner.

– Jeg tror han (Lukaku) tok riktig avgjørelse. Jeg liker ham, og jeg håper alt går bra for ham, sa Koeman. (NTB)