Rooney sendte England til EM

(San Marino - England 0-6). Wayne Rooney scoret sitt 49. landslagsmål i 6-0-seieren mot San Marino lørdag. Han satt ny landslagsrekord og England er første land som er klare for EM-sluttspill.

Av Jørn Skjærpe

Englands kaptein tangerte dermed scoringsrekorden til legenden Bobby Charlton (77).

Charlton scoret 49 mål på 106 landskamper for England. Han var en del av det engelske laget som vant VM på hjemmebane i 1966. Charltons siste landslagsmål kom i 1970.

Mål fra krittmerket

Lørdag scoret Wayne Rooney (29) sitt 49. landslagsmål i sin 106. landskamp. 29-åringen satte inn 1-0 borte mot San Marino fra straffemerket etter 13 minutter.

Rooney ble byttet ut med Harry Kane etter 58 minutters spill, og 29-åringen må dermed vente litt til før han eventuelt kan trone øverst på scoringslisten for England.

Et selvmål av Christian Brolli ga England 2-0 etter en halvtime i lørdagens oppgjør. Evertons Ross Barkley stanget inn 3-0 like etter pause, mens Arsenals Theo Walcott puttet på til 4-0 fra kloss hold etter 68 minutter.

Vakker Kane-chip

I det 77. minutt scoret Tottenhams Harry Kane (22) sitt andre landslagsmål i karrieren på nydelig vis. Spissen chippet ballen over San Marinos utrusende keeper Aldo Junior Simoncini, og Kane kunne se forsøket dale pent inn i nettmaskene. Kun ett minutt etter satte Walcott inn sitt andre for dagen.

Flere scoringer ble det ikke i oppgjøret. England leder EM-kvalifiseringens gruppe E med 21 poeng. De har vunnet sju av sju kamper så langt. (©NTB)

San Marino – England (i Serravalle) 0-6 (0-2).

4378 tilskuere

Mål: 0-1 Wayne Rooney (13, str.), 0-2 Christian Brolli (s.m., 30), 0-3 Ross Barkley (46), 0-4 Theo Walcott (68), 0-5 Harry Kane (77), 0-6 Theo Walcott (78)