Rooney brøt Uniteds måltørke

(Manchester United - CSKA Moskva 1-0). Publikum ropte på «angrep» gjennom hele kampen, og til slutt greide Wayne Rooney å bryte Manchester Uniteds måltørke. Og publikum på Old Trafford ble fornøyd.

Av Sjur Natvig

I det 79. minutt, da frustrasjonen begynte å bre seg både blant spillere og publikum, henrykket hjemmelaget med et flott angrep. Michael Carrick sendte ballen ut på siden til Jesse Lingard, som tok den på volley og fant Rooneys hode.

Med sitt hodestøt tangerte Rooney noteringen til Denis Law på 237 mål for United. Bare Bobby Charlton har flere med 249.

– Denis Law er en legende i denne klubben, og det er en stor ære å tangere ham. Det er vanskelig når lag kommer hit bare for å forsvare seg, men heldigvis fikk vi scoringen til slutt, sa Rooney.

Etter 404 målløse minutter kunne United endelig juble for scoring igjen, akkurat da det så ut som laget for første gang i klubbens historie skulle spille fire 0-0-kamper på rad.

Siden Anthony Martial stupte inn 1-1 i bortekampen mot CSKA for to uker siden hadde Manchester United spilt 0-0 mot Manchester City, Middlesbrough (tapte på straffer i ligacupen) og Crystal Palace.

Sjanser

United innledet sterkt i begge omganger. Louis van Gaal lot Martial spille på topp med Rooney bak seg, slik mange har krevd, og hjemmelaget skapte sjanser nesten umiddelbart. CSKA ble trykket tilbake i egen halvdel, og rutinerte Igor Akinfejev i målet måtte være både god og heldig for å holde unna.

Rooney og Martial kom begge til gode sjanser, men de fleste mulighetene var det Marcos Rojo som fikk. Den argentinske backen hadde fire utmerkede avslutningsmuligheter uten å treffe mål.

Publikum jublet et øyeblikk da ballen gikk i mål i det 57. minutt, men Martial var offside i forspillet, og det var aldri aktuelt å godkjenne scoringen. Noen minutter senere ble Martial til publikums høylytte misnøye byttet ut med Marouane Fellaini.

Marginer

Ashley Young prøvde å filme seg til straffespark et drøyt kvarter før slutt, men den polske dommeren Szymon Marciniak bet ikke på. Det så ikke ut som Uniteds dag, men så var de verdensberømte marginene plutselig på lagets side.

I det 78. minutt tvang CSKA-innbytter Seydou Doumbia United-keeper David de Gea til en kjemperedning, og Young og Chris Smalling greide med nød og neppe å blokkere returen. Sekunder senere nikket Rooney inn 1-0.

– Vi skapte minst 12 sjanser, men vi måtte lenge. Om de hadde scoret så ville det blitt en helt annen kamp. Jeg er glad nå, sa van Gaal etter kampen.

Samtidig vant PSV Eindhoven 2-0 over gruppeleder Wolfsburg etter scoringer av Jurgen Locadia og Luuk de Jong, og dermed er Manchester United plutselig på topp i den jevne gruppe B, ett poeng foran Wolfsburg og PSV, tre foran CSKA. (©NTB)

Resultatene

Mesterligaen fotball menn tirsdag, gruppespillet 4. runde:

Gruppe A:

Real Madrid (Spania) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 1-0 (1-0), Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Malmö (Sverige) 4-0 (1-0).

Gruppe B:

Manchester U. (England) – CSKA Moskva (Russland) 1-0 (0-0), PSV Eindhoven (Nederland) – Wolfsburg (Tyskland) 2-0 (0-0).

Gruppe C:

Astana (Kasakhstan) – Atlético Madrid (Spania) 0-0, Benfica (Portugal) – Galatasaray (Tyrkia) 2-1 (0-0).

Gruppe D:

Borussia Mönchengladbach (Tyskland) – Juventus (Italia) 1-1 (1-1), Sevilla (Spania) – Manchester C. (England) 1-3 (1-3).