Sport

Ronny Deila vil ha vekk frykten for å bryte den vonde høstrekka

Frykten for å tape har gjort seg gjeldende for Vålerenga i høst. Den vonde rekka uten seier fortsatte mot Odd. Vil den endelig brytes etter landslagspausen? Da kommer laget med færrest avslutninger i Eliteserien på besøk.

Les om lørdagens kamp her: Deila og VIF var på vei mot høstens første trepoenger. Så kom nedturen

– Mot Odd ble vi feige de siste 10-15 minuttene. Vi sluttet å spille og «datt ned» inne i boksen. Det gjorde vi mot Ranheim (1-1) også. Frykten for å tape kommer inn, og det må vi gjøre noe med til neste kamp mot Stabæk. Men jeg er stolt av prestasjonen. Det viser at det er samhold i denne klubben, sa Vålerenga-trener Ronny Deila etter poengdelingen mot Odd i Skien lørdag, ifølge vif-fotball.no.

Saken fortsetter under bildet

###

Ronny Deila på treningsfeltet før helgen. Tirsdag skal han opereres for prolaps. Foto: Jørn H. Skjærpe

Tung høst

Vålerenga har fortsatt til gode å vinne en seriekamp i høst. Rekka uten seier har nådd ti kamper. Nå venter landslagspause, men Deila er sterk i troen på at trepoengeren endelig vil komme i neste serierunde. 19. oktober kommer Stabæk på besøk. VIF hadde ambisjon om en topplassering, men 29 poeng etter 24 runder gjør at dét håpet har svekket seg betydelig.

– Vi har ambisjoner, alle som er her i klubben. Vi skal fullføre sesongen på en veldig, veldig bra måte. Tabellen er viktig, men samtidig er det viktig å slåss for å komme tilbake på det nivået vi har vært. Det kommer alltid et nytt år. Vi må bruke hver eneste kamp framover for å bli bedre og gjøre oss klar for neste år. Vi må bare fortsette som i dag. Vi begynner å ligne på et ordentlig godt fotballag og det kommer til å gi poeng etter hvert når vi får litt mer ro i den siste fasen, sa Deila, som skal opereres for prolaps tirsdag.

Les også: Han er Ronny Deilas siste skanse (DA+)

Få avslutninger

Oppturen kom nesten mot Odd, men en scoring av Birk Risa på overtid gjorde at ventetida fortsetter for Deila og co. Mot Stabæk kan VIF vente seg få avslutninger imot. Ifølge NIFS er bæringene laget med færrest avslutninger – både på mål (74) og totalt (143) – i Eliteserien. Til sammenligning har VIF 113 på mål og 230 totalt.

Stabæk har 25 poeng så langt. Forrige møte mellom lagene endte 1-1 på Nadderud.

Kampfakta under bildet

###

Bård Finne scoret for Vålerenga mot Odd. Her takker måltyven fansen for kampen i Skien. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB scanpix

Kampfakta: 

Eliteserien fotball menn lørdag, 24. runde:

Odd – Vålerenga 1-1 (0-0)

5362 tilskuere

Mål: 0-1 Bård Finne (56), 1-1 Birk Risa (90).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Magnus Lekven, Christian Borchgrevink, Vålerenga, Markus André Kaasa, Odd.

Lagene:

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Fredrik Nordkvelle, Steffen Hagen, Fredrik Semb Berge, Birk Risa – Markus André Kaasa (Espen Ruud fra 46, Tobias Lauritsen fra 59.), Odin Bjørtuft, Vebjørn Hoff – Elbasan Rashani, Torgeir Børven, Filip Møller Delaveris (Joshua Kitolano fra 71.).

Vålerenga (4-2-3-1): Adam Larsen Kwarasey – Christian Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Pierre Kanstrup, Ivan Näsberg – Mohammed Abu (Felix Myhre fra 75.), Magnus Lekven – Deyver Vega (Mohammed Fellah fra 77.), Aron Dønnum (Amin Nouri fra 87.), Bård Finne – Matthías Vilhjálmsson.

Les også: Førstemann til 30, VIF

Mer fra Dagsavisen