Sport

Ronny Deila går ikke med på at VIF er i medaljekampen: – Nei, det er en sånn tabloid vinkling

Vålerenga har fin flyt i serien for tiden, men Ronny Deila går ikke med på at de er i en medaljekamp.

På den store fotballdagen 16. mai er det Strømsgodset som skal til Oslo og Intility.
Vålerenga melder om at det nærmer seg 10.000 solgte billetter, så rammene rundt bør bli fine i solsteken som er meldt.

Hos Godset har det kladdetlitt i poengfangsten. Samtidig er det trenerskifte etter at Bjørn Petter Ingebretsen trakk seg av helsemssige årsaker onsdag. Han er sykemeldt på ubestemt tid og fratrer med umiddelbar virkning.

Det er trist. Han er en fagmann og en veldig god venn av meg. Men helsa er viktigere enn fotballen, sier Deila som selv har vært trener i Strømsgodset til Dagsavisen.

Det vil være assistenttrener Håkon Wibe-Lund som leder laget mot Vålerenga.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Innsats

Om det blir fest på banen, ikke bare på tribunen, vil ikke stå på innsatsen til Vålerenga skal vi tro Deila.

Vi skal i hvert fall gi 110 prosent av oss selv, så er det viktig at vi begynner der, med det harde arbeidet. Vi vet at vi har spillere som kan underholde, men det er tre poeng som er målet. Da må vi gjennomføre kamplanen som gir oss mest sannsynlighet for å vinne. Så får vi da se hva Godset kommer med, sier Deila.

På de fem siste har det blitt to U og tre serier. Det toppet seg med hele 5-1 over Ranheim forrige runde og festfotball i 2. omgang der. Proppen løsnet litt. Men at det er medaljekamp som gjelder for VIF, det går ikke Deila umiddelbart med på. Selv om klubben ligger på 4. plass fem poeng bak Molde som topper tabellen etter sju runder.

Nei, det er en sånn tabloid vinkling. Jeg synes vi har vært gode blant annet borte mot Brann. Vi var gode borte mot Viking, selv med ti mann. Og nå gjennomførte vi kanskje en enda bedre kamp over 90 minutter mot Ranheim. Hjemme har vi vært bunnsoldie. Bunnnivået er høyere enn i fjor, så synes jeg også toppnivået er på vei til å bli ganske bra. Vi er vanskeligere å åpne og bedre organisert. Vi er en sammensveiset gjeng som vet hva de skal gjøre og vi har en trygghet rundet måten vi spiller på og det gir selvtillit på banen, forklarer Deila.

Les også: Vålerenga har kopiert 2018-starten

Midtbanen

Mot Ranheim var det storspill av blant andre Herolind Shala og Lekven på midtbanen. Det blir hard kamp om plassene. Til kampen 16. mai er Mohamed Abu tilbake etter sin karantene. Men får han plass på midtbanen?

Vi får se. Vi har gode alternativer der, men vi skal spille mange kamper nå så det er viktig at vi får brukt hele troppen. Men Shala gjorde en kjempejobb sentralt så han er aktuell der selvfølgelig, avslutter Deila.

Kampstart er 20.00

Mer fra Dagsavisen