Trine Rønning fullførte fredagens trening og er klar for VM-spill igjen. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

Rønning er VM-klar igjen

Trine Rønning var med på alt hun skulle under Norges lukkede trening fredag og har godt håp om å bli friskmeldt til VM-kampen mot England mandag

Av Sjur Natvig

OTTAWA: – Jeg gjorde det jeg skulle, og det kjennes veldig bra. Jeg er så å si 100 prosent. Jeg er veldig fornøyd, sa Rønning til NTB etter treningen.

Hun har ikke vært i vanlig trening siden hun fikk problemer med låret igjen etter åpningskampen mot Thailand for nesten to uker siden, men lørdag er det meningen at hun skal trene for fullt.

– Da blir det «the real thing», sa Rønning.

Even Pellerud har sett erstatterne gjøre det bra som midtstoppere, men han ser lyst på muligheten til å få sin lagkaptein tilbake.

– Hun var med på alt i dag, og det er en positiv rapport på henne nå, sa landslagssjefen til NTB og bekreftet at han tror hun blir kampklar.

– Ja, det ser sånn ut nå.

Mykjåland slår tilbake

Lene Mykjåland hadde maksimal spilletid i VMs gruppespill, som bare én av to norske spillere. Det er hun fornøyd med.

– Som mange andre fotballspillere hater jeg å bli byttet ut. Det har jeg alltid gjort, så jeg er glad for at jeg ikke er blitt det, sier hun til NTB.

Opplevelsen er svært ulik den hun hadde i Norges suksess-EM for to år siden. Da ventet hun på å bli byttet inn. Etter et innhopp i åpningskampen ventet hun forgjeves. Alle de fem gangene hun har vært i Even Pelleruds tropp uten å spille var under EM i Sverige.

I hennes første VM i 2007 ble hun syk og måtte reise hjem før tiden. For fire år siden ble hun skadd i første kamp, og da hun ble spilleklar igjen ble Norge slått ut. Håper hun at dette endelig skal bli hennes mesterskap?

Mer å gå på

– Jeg håper at det blir VÅRT store mesterskap. Før hver kamp håper jeg å være så god som mulig, at laget er så godt som mulig og at vi vinner. Jeg håper virkelig at jeg kan fortsette å spille og fortsette å bidra, sier hun.

Mykjåland er blitt en viktig spiller for Pellerud og har vært på banen i de 27 siste landskampene. I VM har hun vært indreløper i tre omganger, midtbaneanker i tre. Helt fornøyd er hun ikke med VM-innsatsen.

– Det har gått sånn greit, kanskje. Jeg føler at jeg har mer å gå på, og jeg tror det er en del andre som føler det samme. Vi har ikke fått ut maksen, bortsett fra kanskje glimtvis, men vi har tatt mange poeng og scoret masse. Jeg tror det kan love bra, sier hun.

Veien videre i VM ser også veldig gunstig ut for Norge. Alle de største VM-favorittene har havnet på motsatt side av tablået for cupspillet.

Hva hvis ...

– Vi har sett det, og det er umulig ikke å tenke hva hvis, hva hvis, men det er ikke så mye vits å tenke på det nå. Vi har en kamp som er vinn eller forsvinn, og da hjelper det ikke å tenke på hva som er det neste, sier Mykjåland.

Norge har slitt mot mandagens motstander og ikke slått England siden 2002.

– Oi, er det så lenge siden? De kampene jeg husker mot England har vært i La Manga i januar, på en tid hvor vi er i gang med en tøff oppkjøringsperiode. Det har ikke vært veldig betydningsfulle kamper, sier hun.

– Vi har lyst til å komme mye lenger enn til åttedelsfinale i VM, og vi har gode muligheter til å slå England selv om det er et godt lag. (©NTB)