Sport

Ronaldo: – Vi har samlet mange store spillere, ikke minst i antall kilo

Blir det brasilianske tjukkaser som skal mimre mot Norge på Ullevaal lørdag? Det så sånn ut på fredagens pressemøte.

Av Stian Grythaugen

Ronaldo lover å gjøre sitt for å bryte Brasils Norge-forbannelse når fotballheltene fra det legendariske VM-møtet i 1998 igjen står ansikt til ansikt lørdag.

Fredag, dagen før det som er døpt «Omkampen», møtte Ronaldo pressen sammen med lagkameratene Cesar Sampaio og Emerson. Ved sin side hadde den brasilianske trioen tre norske profiler fra VM-kampen i Marseille: Tore André Flo, Egil «Drillo» Olsen og Frode Grodås.

Latteren satt løst i den lille halvtimen de seks, med Ronaldo som det naturlige midtpunktet, svarte på spørsmål rundt revansjeduellen på Ullevaal stadion.

– Jeg lurer på hvorfor dere har lagt kampen til en lørdag når vi nå hadde sjansen til å oppleve en sommerlig fredagskveld i Oslo? Man kan lure på om dere hadde en baktanke, flirte Ronaldo.

41-åringen, som har scoret flere VM-mål en noen annen spiller, har også med seg blant andre Rivaldo og Junior Baiano på laget som lørdag løper ut på Ullevaal-gressmatta.

Baiano var forsvarsspilleren som ble lurt da Tore André Flo utlignet til 1-1 i Marseille i 1998, og som deretter holdt Flo i drakta og forårsaket straffesparket som avgjorde kampen i Norges favør.

– Junior Baiano er her og gleder seg til omkamp mot Tore André Flo. Han har med seg de beste skoene sine med de lengste knottene, lo Ronaldo.

Bryter forbannelsen?

Han brukte ordet «historisk» om den ventende revansjeduellen, men vek unna spørsmålet om hvorfor Brasil aldri har klart å slå Norge. To ganger ble den tidligere måltyven utfordret på temaet, begge ganger ble han svar skyldig.

– Vi skal prøve å slå Norge denne gangen, og vi har klart å samle sammen mange store spillere, ikke minst i antall kilo, smilte 41-åringen muntert.

Lagkamerat Emerson var innbytter i Marseille i 1998.

– Dette er en viktig kamp for Norge, men også for Brasil. Vi må forsøke å få slått hull på denne forbannelsen. Gøy at vi klarte å få til dette, sa han.

Forsvarsspiller Cesar Sampaio var rask med å utrope Tore André Flo som Norges fremste trussel lørdag.

– Jeg vet ikke hvilken form Flo er i nå, men han er nok den farligste av dem alle, smilte han.

Lange og høye baller

Flo selv, som har vært gjennom en dobbel hofteoperasjon siden kampen i Marseille, gleder seg til kamp.

– Jeg må snakke litt med Drillo, for jeg vil gjerne ha ballen mest mulig i beina, ikke lange baller, smilte han.

Det ønsket er det ikke sikkert han får oppfylt. Da han ble utfordret på den norske taktikken, svarte nemlig en sedvanlig slagferdig Drillo:

– Vi kommer til å bruke de samme virkemidlene som i Marseille. Vi skal banke ballen så langt og høyt vi klarer, og deretter løper vi etter alle sammen.

Drillo røpet videre at han har ambisjoner om å innlede kampen med de samme 11 spillerne som for 20 år siden.

PS. Kampen spilles over 2x35 minutter og sendes på NRK1 klokka 17.00. (NTB)

Mer fra Dagsavisen