Sport

Ronaldo-feber i Torino: Is og pizza oppkalt etter den nye Juventus-stjernen

Cristiano Ronaldo blir trolig presentert for Juventus-fansen mandag. Nå er byen på kokepunktet.

Alle vil ha en bit av Ronaldo, som ankommer fra Real Madrid for over 900 millioner kroner. Nå vil flere ha en bit av den økonomiske kaka.

For nå har smarte hoder allerede oppkalt en is og en pizza etter den portugisiske fotballstjernen.

Portugisisk touch

Leonardo La Porta har vært eier av isforretningen Gelateria Miretti i hjertet av Torino i 30 år. Nå har han disket opp med en is som helt enkelt heter CR7, akkurat som superangriperens eget merkevarenavn.

La Porta er ingen stor fotballfan, men har flere ganger laget spesialis for å markere store begivenheter i byen. Kun én person har hittil fått æren av å bli hyllet med en is. Det skjedde da paven besøkte byen i 2015.

– Jeg begynte å selge Ronaldo-isen 7. juli for det var dagen ryktene dukket opp. Jeg håper Ronaldo kommer innom og prøver isen, sier La Porta.

Til nyhetsbyrået AP påpeker innehaveren at en av ingrediensene er den portugisiske likøren ginja.

Her hjemme fikk Egil «Drillo» Olsen i sin tid en egen is oppkalt etter seg.

Største siden Vialli?

Pizzeriaen Tommy Tegamino, som eies av brødrene Filippo og Tomaaso Crozaso, begge innehavere av sesongkort hos Juventus, har vartet opp med «Pizza CR7».

Det er en deep pan-pizza med stracchinoost og svarte oliven på toppen. Olivenene er dannet som tallet sju, og fargene symboliserer Juventus sin hvite og svarte drakt.

Og hva pizzaen koster? Sju euro selvsagt.

Ronaldo har virkelig satt italiensk Serie A på kartet igjen. For Juventus sin del snakkes det om den største overgangen siden Gianluca Vialli ble hentet fra Sampdoria i 1992.

Den gangen betalte Juventus angivelig 160 millioner kroner, om en tar høyde for at fire spillere gikk den andre veien.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen