Ronaldo avgjorde gripende El Clasico

(Barcelona - Real Madrid 1-2). Cristiano Ronaldo ble matchvinner. Og Johan Cruyff ble minnet med overveldende stillhet på et fullstappet Camp Nou lørdag kveld.

Bilde 1 av 4

Av Adrian Richvoldsen

Den klassiske storkampen ble innledet med ett minutts stillhet til ære for Barcelona-legenden Johan Cruyff. Nederlenderen døde nylig og ble i tillegg til ett minutts stillhet hedret med en gigantisk tifo hvor det sto Gracias Johan. Cruyff er en legende i Barcelona. Han gjorde stor suksess både som trener og spiller i den katalanske klubben. Nylig tapte han kampen mot kreften, kun 68 år gammel.

Sen matchvinner

Cristiano Ronaldo spilte 85 svake minutter, men dukket opp da laget hans trengte han som mest og avgjorde kampen  med sin 2-1-scoring.

Scoringer av Gerard Pique og Karim Benzema så ut til å sørge for at Real Madrid og Barcelona fikk med seg ett poeng hver i storoppgjøret i Spania lørdag.

Det så heller ikke ut til å ville seg for Real Madrid da Gareth Bale fikk en scoring feilaktig annullert like før slutt og Sergio Ramos ble utvist kun minutter senere, men fem minutter før slutt dukket Cristiano Ronaldo opp på bakre stolpe og satte inn 2-1 til de hvite fra Madrid.

– Vi visste ikke hvordan vi skulle spille med én mann mer og det var vanskelig å kontrollere kampen. Vi må bare fortsette. Man kan ikke alltid vinne, og vi er i en god posisjon i alle tre turneringer, sa Barcelonas målscorer Pique etter kampen ifølge BBC.

Messi felt

Luis Suárez fikk alle tiders mulighet til å gi hjemmelaget ledelsen allerede etter ni minutter da han ble spilt på nærmest åpent mål av Neymar. Uruguayaneren klarte imidlertid ikke å få ballen mellom stengene. Barcelona var det førende laget de første 20 minuttene og Ivan Rakitic fikk en stor sjanse 21 minutter ut i kampen, men skuddforsøket hans ble reddet av Keylor Navas.

Like etter gikk Lionel Messi i bakken på 16-meterstreken etter å ha blitt felt av Sergio Ramos som allerede da hadde pådratt seg et gult kort, men dommer lot forseelsen passere.

Cristiano Ronaldo spilte en svak førsteomgang, men testet skuddfoten etter 24 minutter. Forsøket ble reddet av Claudio Bravo, og heller ikke lagkamerat Benzema maktet å score da han fikk en stor mulighet på volley like før pause.

I en kamp mellom to lag som spiller glitrende fotball langs bakken på sitt beste, var det på dødball den første scoringen kom. Gerard Pique steg høyest på en corner etter 55 minutter og knuste Pepe i lufta til 1-0.

Annullering tente Real

Benzema gjorde opp for seg for missen før pause da han omsatte Toni Kroos sitt innlegg i mål etter 62 minutter. Gareth Bale trodde han hadde scoret vinnermålet da han headet inn 2-1 etter 80 minutter, men dommer Alejandro Hernandez annullerte scoringen fordi han mente waliseren var for tøff i duellen med Jordi Alba.

Den annullerte scoringen virket å gi Real Madrid et gnist og kun minutter senere skjøt Ronaldo i tverrliggeren. Derfor kom det svært ubeleilig at Sergio Ramos ble utvist etter 83 minutter da han fikk sitt andre gule kort etter å ha taklet Luis Suárez bakfra, men med ti mann klarte altså likevel Real Madrid å vinne kampen. Tapet er Barcelonas første siden 3. oktober 2015.

Resultatet gjør at Barcelona har 76 poeng på toppen av tabellen, mens Real Madrid ligger på tredjeplass med 69 poeng. (NTB)

Spansk 1. divisjon fotball lørdag, 31. runde:

Barcelona – Real Madrid 1-2 (0-0)

Mål: 1-0 Gerard Piqué (56), 1-1 Karim Benzema (62), 1-2 Cristiano Ronaldo (85).

Camp Nou: 99.264 tilskuere.

Rødt kort: Sergio Ramos (84), Real Madrid.

Atlético Madrid – Real Betis 5-1 (2-0)

Mål: 1-0 Fernando Torres (37), 2-0 Antoine Griezmann (42), 3-0 Juanfran (65), 3-1 Rubén Castro (79), 4-1 Griezmann (82), 5-1 Thomas Partey (90).

50.121 tilskuere.

Las Palmas – Valencia 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Rodrigo (3), 1-1 Jonathan Viera (50), 2-1 Shkodran Mustafi (selvmål 64).