Romanias trener frykter Norge mer enn Sverige

Romanias landslagssjef Cosmin Contra uttrykte stor respekt for det norske laget på sin pressekonferanse i Bucuresti før tirsdagens kamp.

Av Sjur Natvig

BUCURESTI: – Norge fortjente uavgjort mot Spania. Det norske laget gjorde en god kamp, særlig de 70 siste minuttene. Treneren gjorde også gode bytter, og vi venter en vanskelig kamp. Norge er et fysisk sterkt lag, men de har også mer fart enn Sverige, sa han.

Romania møter Norge, Sverige og Spania i sine tre gjenstående kamper, men Contra er ikke enig i at den første oppgaven blir den letteste.

– Alle kampene blir vanskelige, ikke minst den mot Norge. (Martin) Ødegaard og (Joshua) King er farlige spillere som kan skape problemer for hvem som helst, og vi må se opp for Norges styrke på dødball, sa Contra, som avviste at han vil gjøre noe spesielt for å stoppe Ødegaard.

– Nei, men jeg håper spillerne som befinner seg i hans område gjør det de skal for å motvirke spillet hans.

Contra fikk et utfordring i midtforsvaret da Vlad Chiriches og Dragos Grigore begge forsvant ut av troppen med skader. Han sa at han har bestemt seg for hvem som skal vikariere.

De fleste tror det blir Ionut Nedelcearu og Adrian Rus, men Alin Tosca, Iulian Cristea og Andrei Burca er også alternativer.

– Omstendighetene tvang oss til å endre planene, men jeg er sikker på at de som rykker inn gjør jobben sin, og jeg vurderer alle som aktuelle. Det er også noen andre skadeproblemer, og vi får se hvem som blir klare, sa Contra.

Han brukte ikke betenkningstid da han ble spurt hvor sikker han er på at de 30.000 barna som tross publikumsforbud får fylle tribunene oppfører seg ordentlig og avstår fra rasisme.

– 100 prosent.

Med seg til pressekonferansen hadde han New York City-spiller Alexandru Ionut Mitrita, som fikk et innhopp mot Færøyene sist og kan få startplass på kant mot Norge.

– De norske spillerne er store og sterke. Vi er ikke like høye, men vi kan være bøller, og vi biter, sa han.

Avspark i Bucuresti er klokka 20.45 i kveld. Kampen sende spå TV 2.