Sport

Romanias landslagssjef ba om unnskyldning til nasjonen

Romanias landslagssjef Mirel Radoi brukte store ord etter 0-4-tapet for Norge i nasjonsligaen. Han ba hele nasjonen om unnskyldning.

– Vi ble ydmyket, og det gjelder ikke bare oss, men dere. Hele nasjonen ble ydmyket. Jeg skammer meg. Jeg må passe på hva jeg sier, men akkurat nå tenker jeg at vi må begrense nederlaget i onsdagens kamp mot Østerrike, sa han ifølge avisen Gazeta Sporturilor.

– Jeg forstår ikke hvordan et lag som spilte 120 minutter torsdag og byttet bare fire mann kan være så mye friskere og sterkere enn vårt lag som spilte 90 minutter og byttet sju mann.

Han sa at Romania så ut som et juniorlag i møtet med de norske.

– Jeg så ingen innstilling, ingen reaksjon. Det var ikke bare et stygt tap, det var en ydmykelse.

Romania ledet gruppen etter kampene i september, da det blant annet ble borteseier mot Østerrike. Onsdag kommer østerrikerne til Ploiesti.

– Akkurat nå tenker jeg at vi må spille for å begrense nederlaget. Vi må ikke oppleve igjen det som skjedde i kveld. Kanskje har jeg andre tanker når jeg våkner i morgen, men akkurat er det min holdning, sa Radoi.

Fikk gruppearbeid

Lars Lagerbäck har sett landslaget svinge voldsomt i prestasjonene denne høsten. Etter Serbia-kampen ga han spillerne gruppearbeid.

– Det er ikke noe vi har gjort ofte, men det var ganske mye som ikke stemte torsdag, og vi delte spillerne inn i fem grupper og lot dem mene noe om det, sa han etter 4-0-seieren over Romania.

– De ble bedt om å komme med innspill under tre overskrifter: Holdning før kampen, forsvarsspill og angrepsspill.

Han fikk responsen han ønsket, og det var et veldig påskrudd norsk lag som gikk på banen søndag. Et rumensk lag som er noen hakk svakere enn Serbia ble overkjørt.

– Totalt sett var det en veldig god kamp. Vi var litt overaggressive i begynnelsen, ellers var det veldig solid. Det var mye bra angrepsspill. Nå er det min jobb å sørge for at vi holder føttene på jorden og ikke tror vi er oppe i himmelen direkte, sa han.

– Det var tydelig at spillerne var revansjlystne, det merket jeg på dem før kampen. Vi så det også da de gikk i ring før avspark. Det var tydelig at de ville vinne.

Mentalt

I september kalte han tapet for Østerrike, Norges første hjemmetap på fire år, for en vekkerklokke. Noen dager senere ble Nord-Irland knust. Så kom en ny nedtur mot Serbia, som førte til at EM-drømmen brast. Tre dager senere kom en ny firemålsseier.

– Jeg tror det sitter mye i det mentale. Har det gått bra i en kamp så kan det dukke opp en dårlig kamp. Det har jeg opplevd mange ganger, også med Sverige og Island, sa Lagerbäck.

Han fikk ingen spørsmål om jobben sin etter søndagens kamp. Nå vil han jobbe for at Norge ikke går på en ny smell når Nord-Irland kommer på besøk onsdag. Han byttet ut både Martin Ødegaard, Mathias Normann, Erling Braut Haaland, Omar Elabdellaoui og Mohamed Elyounoussi.

Tenker framover

– Det er bra å få inn noen som ikke har spilt så mye, og på 3-0 planla jeg litt for Nord-Irland-kampen også. Jeg ville spare spillere så mye som mulig, sa han.

Mer fra Dagsavisen