Sport

Røde tall gir Brann «rødt kort»

Dagen etter at Brann hadde feiret opprykket til eliteserien, ble klubben satt på såkalt rød sone av Fotballforbundet.

Sammen med Bryne, Hønefoss og Nest-Sotra er Brann nye klubber i rød sone i 1. divisjon for menn. Kristiansund var i rød sone fra tidligere og må fortsatt levere økonomisk handlingsplan.

Brann er i rød sone for første gang siden 2011. Vurderingen fra NFF er basert på regnskapsavslutningen 30. juni.

– Dette kommer ikke som noen overraskelse på oss. Vi har vært forberedt på det. Vi hadde et håp om å bli værende i gul sone da vi leverte inn tallene, men det ble vi ikke. Hver dag er en kamp for å få hjulene til å gå rundt, og vi må bare innrømme at vi har noen utfordringer, sier Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, til Bergensavisen.

I eliteserien for menn fortsetter Start og Viking i rød sone. De var de to eneste klubbene som har vært i rød sone også det siste halvåret.

Amazon Grimstad har ikke levert en tilfredsstillende økonomisk handlingsplan og blir trukket ett poeng i årets toppserie av forbundet.

Det betyr at klubben i toppserien for kvinner går fra 15 til 14 poeng. Plasseringen blir den samme. De ligger fortsatt nest nederst på en 11. plass på bedre målforskjell enn sistplasserte Medkila. (NTB)

Mer fra Dagsavisen