Sport

Robin Haglund Mathisen bøtter inn mål for MS: – Det går egentlig ikke helt opp for meg

Manglerud Stars utleiesoldat fra Stavanger Oilers, Robin Haglund Mathisen har scoret i fire kamper på rad, og er nå toppscorer, og poengkonge i klubben.

Robin Haglund Mathisen scoret to mål, da Manglerud Star slo Grüner 6-3 på borteis torsdag. Dermed er han nå oppe i sju mål. Kun fire spillere har scoret mer i eliteserien så langt. I tillegg har unggutten raska med seg tre assist, og er med det både poengkonge, og toppscorer i Manglerud Star.

Det var det ikke veldig mange som hadde sett for seg da han kom til MS. Heller ikke Haglund Mathisen selv. Til sammenligning hadde han én scoring og fem målgivende pasninger på 44 kamper i Stavanger Oilers forrige sesong.

– Det er litt sånn … altså … det går ikke helt opp for meg egentlig – at det har gått så bra. For i Stavanger har jeg jo ligget på 5-6 poeng i sesongen de to siste åra og nå har jeg dobla det antallet, og vi har ikke spilt en tredjedel av sesongen en gang, smiler han da Dagsavisen møtte han etter 6-3-seieren mot Grüner torsdag.

– Veldig moro da?

– Moro er det! Hockey er gøy! Det blir ikke noe mindre gøy av å score mål. Jeg begynte å spille hockey fordi det er gøy å score mål, så jeg skal ikke komme her å si at det å score mål ikke er gøy. Det er jo absolutt det du vil gjøre hver gang, det er jo det gøyeste du har gjort siden du var tre år og begynte å stå på skøyter. Til syvende og sist så er det jo sånn at det er det laget som scorer flest mål som vinner kamper, sier han.

(+) Les også: Grüner-sjefen etter tapet mot MS: – Vi merker at lag gir oss mer respekt, og det har vi fortjent

Bidrar med mer enn målpoeng

Men nesten like viktig for Haglund Mathisen er det at han står med pluss, i pluss/minus-statistikken. Han står nå med +6. Pluss oppnår du hvis du har vært på isen flere ganger ved scoring, enn ved baklengs.

– Da jeg kom til Stavanger var jeg veldig offensiv, men så lærer du litt mer om begge delene av spillet, og da syns jeg det er kult å se at jeg klarer her i Manglerud Star å ligge på plussiden i pluss/minus-statistikken. Det er også viktig for meg. Pappa prenta inn i huet mitt at hvis du scorer tre mål og slipper inn fire, så hjelper det ikke liksom. Så det er viktig for meg at jeg holder meg bra der. At jeg bidrar for å vinne min kamp, det er det viktigste. Hver spiller må jo vinne sin kamp for at vi skal vinne kamper, og ja; i dag vant vi 6-3, og da regner jeg med at de fleste vant sin kamp i dag, forklarer han.

Saken fortsetter under bildet.

###

Robin Haglund Mathisen scoret to mål mot Grüner torsdag, og har nå fem mål på de fire siste kampene. Foto: Lisbeth Halvorsen/Manglerud Star

Skryter av garderoben

Det flyter med andre ord bra for Haglund Mathisen. Men hva er årsaken?

– Jeg har jo kommet kjapt inn i gruppa, og det er en sjukt bra gjeng som har tatt meg godt imot. Når du har det bra i garderoben og får tillitt på isen så kommer det av seg sjæl, sier han.

– Noe mer?

– Det er jo litt sånn at du må være god nok for å få det til også. Men man ser jo at vi har flere om beinet på det laget her. Du har de eldre med for eksempel Mathias (Trygg) og de yngre med Pontus (Finstad) blant annet. Det er en god balanse i laget, og  du føler at du blir backet uansett. Du er liksom ikke «den litt yngre gutten». Her er det en skikkelig bra blanding, og det tror jeg har mye å si, forklarer han.

(+) Les også: Grüner og MS leverte ny målfest

Jager hverandre

Én av spillerne Haglund Mathisen drar opp her, er Mathias Trygg. 33-åringen til MS har så langt kjempa med Haglund Mathisen om toppscorertittelen internt i MS. Før kampen mot Grüner sto de begge med fem mål, og da Haglund la på til seks, svarte Mathias Trygg senere med å gjøre det samme. Men sesongens sjuende klarte kun Haglund Mathisen å sikre seg i Grünerhallen.

– Det er en liten duell der mellom dere to om den interne toppscorertittelen?

– Hehe, nei altså Mathias hadde jo fire mål i Hamar der, som var veldig viktig for oss, men han er jo egentlig mer en tilrettelegger, så jeg vet ikke om det er han som kommer til å score flest mål i år, smiler Haglund Mathisen.

– Så det blir det deg da?

– Jeg skal prøve å score så mange jeg kan. Det er moro nå, men om jeg blir toppscorer eller hva er egentlig det samme, bare vi går så høyt på tabellen som mulig.

Saken fortsetter under bildet. 

###

Mathias Trygg (i forgrunnen) har vært toppscorer i MS helt siden han scora fire mål på Hamar. Torsdag ble han passert av Robin Haglund Mathisen (i bakgrunnen). Foto: Lisbeth Halvorsen/Manglerud Star

– Så du prøver ikke å se etter andre alternativer enn Mathis Trygg der ute på isen?

– Det tror jeg ikke vi skal begynne å tenke på, jeg skjønner jo at det er fleip da, ler han, før han fortsetter:

– Men Manglerud Star har lyst til å komme høyere på tabellen i år og da trenger vi hjelp av alle. Da kan Mathias score 10-15-20 mål, så kan jeg prøve på det samme og så kan Håkon Nilsen prøve på det samme, og flere andre kan gjøre det, og da vil vi klare topp seks på tabellen, slik vi ønsker, sier han.

God start, men mer å gå på

Den plasseringen ligger Manglerud Star godt i rute til å klare nå. Laget ligger i øyeblikket på femteplass, ett poeng foran Sparta, og to bak Lillehammer. Likevel mener Haglund Mathisen at laget har mer å gå på.

– Etter den siste uka før pausen så satt vi ikke igjen med en følelse av at vi var kjempefornøyd heller. Vi ligger på femteplass etter typ «første runde», men vi har tapt matcher vi på en måte skal vinne da. Vi har tapt mot Sparta i en jevn match i Manglerudhallen, vi tapte mot Stjernen, vi tapte poeng mot Grüner. Vi slår liksom ikke de laga, men vi slår Storhamar og Stavanger borte. Vi tar poeng i de matcha vi vanligvis ikke gjør det.  Så det er viktig at vi denne runden klarer å ta litt flere poeng mot de antatt svakere lagene på tabellen, forklarer han.

Må bli bedre på hjemmebane

En av nøklene ligger i Manglerudhallen. MS har kun tatt tre poeng på hjemmebane denne sesongen. Det er dårligst i ligaen, sammen med Grüner og Narvik. Til gjengjeld er de blant ligaens beste på bortebane, der de har tatt 12 poeng.

– Målet nå er å ta flere poeng på hjemmebane, nå spiller vi jo borte på søndag (Frisk Asker) og borte neste torsdag (Sparta), og så begynner vi en liten hjemmerekke.

– Vi vil vi ha noen flere «hjemmevinster». Det er der vi har lyst til å vinne matcher. Jeg husker fra Oilers også, at det var tøft å komme i Manglerudhallen. Det går så fort og vanta spretter og Manglerud går som ville satan liksom. Må få litt av det tilbake, og at vi henger litt mer sammen. For folk går fortsatt som ville satan, men vi henger ikke helt sammen hele laget, og sånn som mot Sotrhamar da, da ser du at dem tar oss litt på hva vi gjør og feil, og da ryker vi 1-8.  Men jeg har trua på Manglerud Star jeg.

###

Robin Haglund Mathisen. Foto: Lisbeth Halvorsen/Manglerud Star

Stavanger sliter 

Men om det går på skinner for Haglund Mathisen og Manglerud Star, kan man ikke si det samme om klubben han er lånt ut fra. Stavanger Oilers har slitt voldsomt i starten av denne sesongen.

– De kunne kanskje hatt bruk for deg likevel der borte denne sesongen?

– Det kan du si, men jeg får litt annen rolle der. Her får jeg spille mer, og også spille overtall. Da kommer du til mer situasjoner, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen