Sport

Røa-gutten med scoring og seier i svensk serieåpning

Røa-gutten Felix Callander herjet med Katrineholm i bandysesongens første kamp i Sverige og både scoret mål og hadde målgivende. Gripen vant til slutt 7-3.

- Følelsen etter kampen er bra. Det er alltid deilig å starte serien med en seier. Det var en bra gjennomført match av laget og mange bra kombinasjoner som førte til at det ble en solid seier.

22-åringen var i fyr og flamme i serieåpningen og gjorde hele Katrineholm-forsvaret svimle da Gripen tok en meget solid 7-3-seier. Han hadde målgivende til 5-3 og scoret lekkert 6-3 like etter, etter å ha fått pasning av den finske bandylegenden Mikko Lukkarila.

- Jeg får en pasning av Lukkarila på midten og utnytter farten min med å gå rundt på høyresiden. Så kommer jeg alene med keeper, dribler han og legger ballen i åpent mål. En kjempefølelse!

Den målgivende var også av det lekre slaget – han flippet gjennom Markus Eriksson, som scoret alene med keeper.

Dermed endte det til slutt 7-3 til Gripen, som leder Allsvenskan etter første serierunde. Callander spilte sist sesong for Eliteserie-klubben Vänersborg, men valgte å trappe ned til nivå to etter at han var åpen om sine psykiske problemer som medførte spill på kanskje det beste nivået i verden.

Han vokste opp som Røa-spiller og var i Stabæk før han dro til Sverige for å gå på bandygymnas.

Nå spiller han altså på nivå to og gjør sakene sine meget godt der.

- Jeg er ganske fornøyd med min egen innsats. Jeg var mye delaktig og tok ansvar i det offensive spillet i andre omgang da vi tok over kampen og avgjorde, sier han.

Mer fra Dagsavisen