Røa føler seg bortdømt etter å ha røket ut av cupen

(Sandviken - Røa 2-1). Etter å ha rykket ned i helgen, røk Røa ut av cupen onsdag. Igjen etter en kontroversiell dommeravgjørelse, som også ble helt avgjørende for kamputfallet i de to første kvartfinalene av årets NM for kvinner.

Etter at dommerne havnet i fokus i begge de to første kvartfinalene i cupen, skjedde det samme også i Røas kvartfinale mot Sandviken, da Sandvikens andre mål for dagen trolig ikke var over streken da det ble blåst for mål. Før det hadde Sandviken vært klart best, og fortjent tatt ledelsen allerede etter fem minutter, men etter kalddusjen rundt det kontroversielle 2-0-målet hevet Røa seg betraktelig.

Ragne Svastuen reduserte ti minutter før pause, og Dynamitt-jentene tok fullstendig over kampen etter dette. Også den andre omgangen var det Røa som dominerte, og etter timen spilt ble Oslo-laget snytt for straffe da Katrine Jørgensen ble dratt ned i straffefeltet av Sandvikens Marina Jensen. Istedet for straffe valgte dommer å blåse frispark utover for det som så ut som låsing av ball.

Svastuen skjøt i tverrliggeren kvarteret før slutt, og mener seg snytt for flere straffer i løpet av kampen.

– Vi føler at vi har flere straffesituasjoner som ikke går vår vei i dag, og det er fryktelig frusterende. Jeg forstår at dommeren ser sin side av saken, men for oss er det fryktelig skuffende, sier Svastuen til NRK etter kampen.

Kontroversielle dommersituasjoner i alle tre kvartfinaler

Trener Geir Nordby ønsket ikke å uttale seg om dommerens innsats i pausen, og sa etter kampen at han fortsatt ikke ville uttale seg fordi det han hadde å si ikke var lov å si.

– Hva kan jeg gjøre? Jeg må bare observere og tenke inni meg, da jeg ikke får lov til å si noe. Det er vanskelig å dømme i et sånt klima, men det er høyt nivå på jentene, og da dommerne henge med, sier Nordby til NRK.

I tirsdagens første kvartfinale mellom Avaldsnes og Arna-Bjørnar har gjestene levert protest, etter at dommer Veronika Fjeldvær ga gult kort til Avaldsnes-keeper Victoria Esson for drøying av tid. I stedet for å dømme indirekte frispark valgte dommeren å droppe ballen, som Arna-Bjørnar har levert protest på. Dermed kan den kampen fort ende med omkamp.

I tirsdagens andre kvartfinale mellom Lillestrøm og Rosenborg kom også dommer Ingvild Langnes Aarland i oppmerksomhetens sentrum. Først var RBK-keeper Kristine Nøstmø forbannet da hun mente seg dratt ned i det som endte opp med å bli den avgjørende scoringen.

Mot slutten av kampen ble begge lag trolig snytt for straffe. Først Lillestrøm etter at Heidi Ellingsen ble lagt i bakken, og så Rosenborg da Ina Gausdal hadde armen langt ute da et innlegg traff henne.

Nordby kan gi seg etter 23 år i Røa

Dermed endte altså sesongen med nedrykk og tap i kvartfinalen for Røa, noe som gjør at Dynamittjentene må finne opp kruttet igjen for å komme seg tilbake til Toppserien og toppen av norsk kvinnefotball som Røa dominerte med fem serie og cupgull mellom 2000 og 2011.

– Sesongen var har vært litt som været her i Bergen. Det er dårlig, men vi kan ikke gi opp. I dag var det mange stenger ute på banen, på godt og på vondt, og for oss for det meste på vondt, forteller Nordby.

Han har vært med i trenerteamet rundt Røa siden 1997 (!) og har hatt hovedansvaret siden 2006. Nå teller han på knappene om han skal fortsette eller ikke.

– Akkurat nå vet jeg ikke om jeg skal fortsette i Røa eller ikke. Jeg vet ikke hva som skjer den neste halvtimen heller, så det er et helt åpent spørsmål nå. Det er også litt opp til klubben, så vi får ha noen samtaler om veien videre, også får vi se, forteller Nordby til NRK.

NM kvinner, kvartfinale

Sandviken – Røa 2-1 (2-1)

Stemmemyren kunstgress, 150 tilskuere

Mål: 1-0 Rakel Engesvik (5.), 2-0 Ida Holm Nesset (18.), 2-1 Ragne Hagen Svastuen (35.)

Røa (4-5-1): Josefine Ervik – Frida Lyshoel, Synne Masdal, Sarah Suphellen, Mathilde Harviken – Rebecka Wanvik Holum (Tuva Lotte Leschbrandt Espås fra 68.), Linn Huseby (Kamilla Aabel fra 88.), Katrine Winnem Jørgensen, Vilde Birkeli, Vårin Ness (Ochelle Anya de Courcy fra 46.) – Ragne Svastuen.

Gule kort: Ingrid Marie Karlsen Spord, Sandviken. Linn-Mari Nilsen, Geir Nordby, Røa.

Dommer: Sarah Zangeneh, Nordstrand IF

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under: