John Arne Riise i aksjon på Åråsen torsdag. Nå har han to kampers karantene. FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT/NTB SCANPIX

Riise: - Sinnet mitt må alltid være der

Ingen norske utøvere er blitt mer omtalt enn John Arne Riise den siste uken. Etter 1-1 mot Lillestrøm torsdag kveld fortalte Aalesunds-spilleren om de tøffe dagene.

Av Egil Sæther

LILLESTRØM:  Det var sist søndag at Riise i etterkant 1-2-tapet for Viking kalte dommeren med stygge ord foran åpent kamera.

Selv om han beklaget dagen derpå, ble han utestengt i to kamper av disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund.

– Hvordan har den siste uken vært?

– Den har stort sett vært som resten av livet. Det har vært turbulent med mye skriverier og mange som har hatt meninger. Det er mye som er sagt om meg, men det er jeg vant til. Det er kjipt at det har vært så tungt som det har vært. Det har vært tungt å lese i avisene om det som har vært skrevet, men jeg ser framover. Jeg visste at det ville være fokus på meg i dag med tanke på dommeren. I dag holdt jeg munnen, og det skal jeg fortsette med, sa Riise til pressen etter kampen.

Tar straffen

Riise kunne spille torsdagens kamp fordi ankefristen etter dommen ikke utløper før fredag.

Riise og Aalesund varslet allerede tidlig i uken at det ikke bli noen anke.

– Jeg tar den straffen jeg får uten problemer, og det blir ingen hjemmekamp søndag mot Tromsø og bortekamp neste helg mot Molde. Jeg støtter laget uansett, og jeg håper gutta gjør jobben med tre poeng mot Tromsø og følger opp mot Molde.

– Det er blitt bare fem poeng på dere hittil?

– Vi tar steg for steg, og vi tar med oss det positive fra i dag. Vi kunne lett ha vunnet både mot Brann og Viking, og da hadde vi flere poeng. Vi må bare unngå å gjøre de personlige feilene og score flere mål enn motstanderen.

Vil beholde sinnet

Selv om det kokte over for Riise sist helg og han ble straffet av NFF, så vil han ikke endre stilen sin for mye.

– Jeg er opptatt av å gjøre jobben min. Man lærer av sine feil, men aggressiviteten og sinnet må alltid være der.

Riise har dessuten en plan som går fram i tid. Han sier at han ikke merker noe til alderen, og det er langt fra over.

– Jeg har vært opptatt av å komme i matchform, og det begynner å nærme seg kamp for kamp. Jeg har fått noen 90-minuttere, og noen 70-minuttere. Det er bra. Jeg bare gleder meg til kampene som kommer. Jeg føler meg lettere og lettere i kroppen. Jeg merker ingenting til alderen. Det føles veldig bra nå.

– Du ble byttet ut etter 62 minutter i dag?

– Jeg kjente en føling øverst i lysken mot slutten av 1. omgang. Jeg vet ikke om det var krampe eller en strekk. Det var bare en muskel som knøt seg, og jeg måtte være forsiktig. Jeg ville ikke gjøre det verre enn det var, og derfor ba jeg om å bli byttet ut.