John Arne Riise har aldri spilt tippeligafotball i Norge. FOTO: NTB SCANPIX

Riise kan debutere i Tippeligaen fredag

John Arne Riise og Aalesund innleder forhandlinger med tanke på spill for klubben. NFF kan ikke stoppe overgangen juridisk.

Av Steinar Bjerkmann og Øystein Bjerkestrand

Norges Fotballforbund kan ikke stoppe Aalesund juridisk fra å signere John Arne Riise, selv om backen figurerer i reklamefilmer for et utenlandsk spillselskap.

– For Aalesund er fullt mulig å signere John Arne Riise, også om han figurerer i reklame for Betsson etter at han er blitt spiller i Tippeligaen, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik i NFF til NRK.

– Vi har ingen regler i Norges Fotballforbund som kan hindre Aalesund i å gjøre det, men vi har gitt Aalesund et juridisk råd om at de ikke bør signere Riise så lenge han er med i Betsson-reklamer, sier Haavik videre.

Riise har avsluttet sin avtale med spillselskapet, men det vil bli sendt reklamefilmer med den tidligere landslagsbacken under sommerens EM-sluttspill.

Riise skal innlede samtaler og gjennomføre medisinsk test med Aalesund. – Vi håper alt kan ordnes i rekordfart, skriver klubben i en pressemelding.

«Dette gjennomføres for å være i forkant av en mulig positiv avgjørelse i forbindelse mellom John Arne Riise og spillselskapet han representerer», skriver klubben.

Det betyr trolig at alt vil bli gjort klart fra Aalesunds side, men at klubben trenger en bekreftelse på at avtalen med bettingselskapet ikke lenger er tema. Enn så lenge er rådet fra Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball til klubben å droppe 35-åringen.

Det er ventet at en endelig avgjørelse vil bli tatt fredag.

«Hele AaFK gleder seg til å ønske John Arne velkommen hjem til Sunnmøre, og vi håper derfor at alt rundt spillerovergangen kan ordes i rekordfart,» skriver klubben.

Aalesund innleder sesongen 2016 med hjemmekamp mot Stabæk fredag kveld. (©NTB)