Sport

Riiber tar treningsfri etter kjempesvev

Jarl Magnus Riiber trengte ett eneste hopp på å finne seg til rette i normalbakken i Seefeld. Nå skal han samle overskudd.

Av Stian Grythaugen

SEEFELD: Riiber fant aldri helt ut av Bergiselbakken i Innsbruck og var kritisk til egne hopp-prestasjoner etter to konkurranser i VM. Femteplass i det innledende individuelle rennet og sølv i lagsprinten svarte ikke helt til den favoritt-tippede 21-åringens forventninger.

Mandag flyttet kombinertløperne over til normalbakken i VM-byen Seefeld. Der skal grunnlaget for de to avsluttende VM-konkurransene legges.

I første treningshopp hoppet Riiber bakken ned. 110,5 meter var seks meter lenger enn nest bestemann, japaneren Akito Watabe. Ikke rart Heming-løperen pustet lettet ut etterpå.

Blid og fornøyd

– Det var veldig bra. Det var en annen Jarl som fløy ned i Seefeld kontra Bergiselbakken. Det gjør meg veldig avslappet, og gjør at jeg kan prioritere hvile de neste dagene, framfor ti hoppdager på rad. Det blir veldig tungt for hodet, sier Riiber til NTB.

– Du kjente at ting var på plass med én gang i denne bakken?

– Jeg trengte ett hopp, og det var det eneste hoppet jeg gjorde. Etterpå dro jeg hjem blid og fornøyd.

Samler overskudd

Nå innvilger Riiber seg fri fra hoppbakken helt fram til torsdagens konkurranse.

– Planen er å ikke hoppe før prøveomgangen renndagen, bekrefter verdenscupvinneren.

I dagene som kommer skal han i stedet bruke tiden på å finne det mentale overskuddet han kaller «min største fiende så langt i mesterskapet».

Riiber har vunnet ti verdenscuprenn så langt i vinter. Det gjorde ham til mannen å slå foran VM.

Mer fra Dagsavisen