Ski

Rett til ski-VM

Sju år er gått siden hun sist vant et verdenscuprenn. På russisk snø gikk Astrid Uhrenholdt Jacobsen seg rett inn i VM-troppen.

Ikke rart det var mye lettelse og glede i den norske langrenns­troppen i russiske Rybinsk i går formiddag. Det var samme sted Astrid tok sin aller første verdenscupseier i 2007.

– Dette var en flott bekreftelse på at det jeg har gjort er det riktige. Formkurven er stigende, sier Astrid til Dagsavisen via troppens helseansvarlig Torger Hansen.

Det sterke løpet på 10km fri teknikk sender henne rett inn i VM-troppen, og sannsynligvis også til start på samme distanse i VM.

For selv om Norges sterke trio Bjørgen, Johaug og Weng ikke gikk i Rybinsk, var startfeltet solid.

Og Astrids løpsopplegg var mer enn nok til å slå de nest beste i verden også.

Dagen etter sin 28-årsdag slo hun til med et godt og svært viktig løp. For Hemingjenta har lagt et vanskelig år bak seg.

Først brorens død rett før OL i Sotsji startet, så fallet i Holmenkollen i mars der hun måtte fraktes vekk med ambulanse, deretter sykdomsproblemene i høst. Både på Beitostølen og i verdenscuprennet på Lillehammer i desember kjente hun på en kropp som ikke fungerte,

I går gjorde den det.

For en rekke medisinske prøver har ikke avslørt noen sykdommer.

– Astrid har vært flink og fulgt den planen vi la opp for henne, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

Amerikanske Elisabeth Stephen, som har trent mye med Astrid i Nordmarka, ble nummer to – 14,4 sekunder bak. Stefanie Böhler fra Tyskland kom inn på tredjeplass.

Kristin Størmer Steira ble nummer fem rett foran lagvenninnen Martine Ek Hagen.

Det norske laget gledet seg også over Størmer Steiras løp. Hun var bare 15 sekunder fra seierspallen. Og har samme formkurve som Uhrenholdt Jacobsen. Dette vil ende i et spennende VM-uttak.

Mer fra Dagsavisen