Sport

Rekordmange jenter på fotballskole

Under årets fotballskole på Valle har antallet jenter påmeldt doblet siden fjoråret.

VALLE (Dagsavisen): Vi har under sommerens fotball VM for kvinner vært vitne til en vekst i interessen for fotball på kvinnesiden og har sett høyre seertall enn noen gang tidligere. Og i Norge fortsetter utviklingen. I flere år har Vålerenga Fotball arrangert fotballskole, men i år har antall fotballglade jenter påmeldt steget. Fra 20 til 40.

– Dette er veldig positivt, mener sportslig leder i VIF, Stefan Danielsson.

– Det er like mange jenter som gutter i samfunnet og fotballen er såppas altomfattende og inkluderende, det er en fantastisk sport å drive med og skal passe like godt for begge kjønn. Så det er utrolig gøy å se at det er nærmere like stor interesse nå for jentene som for guttene, forteller han til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga i flertall på talentleir (+)

Vil bli best

Blant jentene til stede er fotballglade Tiril (9) og Anna (11), som trives veldig godt på fotballskolen. Tiril spiller til vanlig på Vålerenga og har vært på fotballskolen en gang tidligere, mens Anna spiller på Oppsal og er med for første gang.

– Jeg synes det er veldig gøy å være her. Det beste er å bli kjent med flere folk og spille fotball sammen, forteller Tiril til Dagsavisen.

Niåringen er ikke redd for å utfordre seg selv og er med på alle treninger hver dag, før hun etter trening blir med de eldre guttene for å spille fotball. Det er gøy å møte nye folk, men Anna forteller at det også er viktig å utvikle seg som spiller på fotballskolen.

– Jeg liker at vi lærer mye nytt. Vi øver på teknikk sånn at vi blir bedre på banen. Så er det gøy at vi har mange fotballeker også, forteller den ivrige 11-åringen.

Les også: Denne VIF-keeperen skal stenge buret i EM (+)

Drømmer stort

De to jentene er heller ikke redd for å drømme stort. Både det å spille på Vålerengas A-lag og det norske landslaget står på lista til de to unge jentene.

– Etter å ha spilt på A-laget til Vålerenga og så klart landslaget, så vil jeg til Lyon, forteller Anna.

Og da er det ingen tvil om hvem forbildet er, nemlig Ada Hegerberg. Det var nemlig ikke Messi eller Ronaldo som ble nevnt av flertallet av jentene da treneren spurte om hvem som var forbildet, det var spillere som Hegeberg, Graham Hansen og andre kvinnelige fotballspillere i Europa.

Mer fra Dagsavisen