Rekordlang semifinale i Wimbledon: Seks timer og 35 minutter

John Isner og Kevin Anderson leverte en vanvittig kamp i Wimbledon fredag. Semifinalen mellom servekanonene var først over etter seks timer og 35 minutter.

Av Mathias Fløtaker

Til slutt var det Kevin Anderson som kunne feire finaleplass. Sørafrikaneren vant med 7-6 (8-6), 6-7 (5-7), 6-7 (9-11), 6-4, 26-24 i en kamp der de tre første settene gikk til tiebreak.

– Jeg er litt målløs akkurat nå. Det var en svært tøff kamp for oss begge, og en føler nesten at det skulle endt uavgjort. Jeg har litt blandede følelser akkurat nå. Jeg er selvsagt glad, men samtidig føler jeg virkelig med John (Isner). Jeg vet ikke hvordan jeg hadde taklet å tape en slik kamp, sa en tydelig utslitt Anderson.

Kritisk vinner

Etter å ha fulgt hverandre tett gjennom hele kampen skulle alt avgjøres i det femte settet. Der klarte rivalene å holde egen serve fram til det sto 24-24. Da evnet Anderson omsider å bryte Isner. Sørafrikaneren benyttet muligheten på egen serve og sikret seg dermed finaleplass i Wimbledon. 

– Jeg håper de kan endre formatet i Grand Slam. Dette har hendt tidligere, og det blir utrolig vanskelig å restituere skikkelig. Det vil ta tid å prosessere dette, men jeg må bare få tankene på søndagens finale.

Isner i tidenes lengste

Kampen gikk inn i Wimbledon-historien som den lengste semifinalen noensinne. Den forrige rekorden hadde Novak Djokovic og Juan Martin del Potro fra 2013. Den gangen ble det spilt i fire timer og 44 minutter. Fredagens kamp er også tidenes nest lengste i Wimbledon-turneringen.

Det er imidlertid ikke første gangen Isner har vært med på å sette rekord. I 2010 møtte han franske Nicolas Mahut i en kamp som varte i elleve timer og fem minutter, også den i Wimbledon. Førsterundekampen ble spilt over tre dager, og totalt ble det spilt 183 games. Bare det femte settet alene (70-68), varte lenger enn den forrige rekordkampen.

8.-seedede Anderson leverte en av turneringens prestasjoner da han snudde 0-2 til 3-2 mot Roger Federer i kvartfinalen. Isner tok seg videre mot Milos Raonic. 

I den andre semifinalen møtes Novak Djokovic og Rafael Nadal. Kampen skulle også vært spilt fredag, men måtte utsettes til lørdag. Finalen går søndag. (NTB)

Menn, semifinaler:

Kevin Anderson (8), Sør-Afrika – John Isner (9), USA 7-6 (8-6), 6-7 (5-7), 6-7 (9-11), 6-4, 26-24.

Utsatt til lørdag: Rafael Nadal (2), Spania – Novak Djokovic (12), Serbia.