Fotball

Rekdal til Berlin

FOTBALL: Mens mange klubber er i Spania, måtte VIF-spillerne ligge ute i Nordmarka. Og Kjetil Rekdal er i Berlin.

Tirsdag morgen ble Vålerenga-spillerne overrasket da de møtte opp til treningsøkt på Valle. Spillerne ble fratatt bilnøkler, mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr. Årsak: De skulle ligge ute i Nordmarka. Det var alt de fikk vite. I går morges fikk de en ny overraskelse. De skulle bade i Sognsvann og svømme under isen. Samtidig satte Kjetil Rekdal seg på flyet til Berlin sammen med sine trenerassistenter. Han skulle på studietur til sin gamle klubb Hertha Berlin, der han var kaptein på slutten av 90-tallet.

- Vi skal være der i tre dager og følge treningene på nært hold. I tillegg skal vi snakke med trenerne og andre folk i klubben. Jeg spilte sammen med manageren til Hertha Berlin da jeg var i klubben, sier Kjetil Rekdal til klubbens TV-stasjon.

Tvungen isbading

På Valle var det et team fra Bertrand A/S som hadde fått oppdraget i å bygge opp lagånden ved såkalt «teambuilding» i Nordmarka. De skulle ligge ute i vinternatta for så å bade i Sognsvann morgenen etter. I fem minusgrader ble det en svært frisk opplevelse for spillere som ikke var vant til slikt.

- Dette var en veldig tøff opplevelse, men samtidig så var det et adrenalinkick, og man trosser frykten man har, sier nykommeren Niklas Gunnarsson til vif.no.

Bertrand driver med mental trening for toppidrettsutøvere, næringsliv, forsvar og politi.

Nå er turen over og spillerne kan konsentrere seg om fotballen igjen.

Vålerenga spiller årets første treningskamp mot Bærum lørdag.

Skandalekamp

Men i Spania ble det spilt fotball i går. I hvert fall en stund. For Odds treningskamp mot Sport Benfica e Luanda fra Angola ble en skandale. Dommeren valgte å stoppe kampen etter 57 minutter fordi han følte seg truet, skriver Telemarksavisa.

Det var nordmannen Anders Johansen fra Brevik som dømte kampen.

- Dette går på respekt og sikkerhet for både spillere og dommere. Jeg følte at jeg ikke hadde noe valg. Det er veldig trist at det endte slik. Dette var en treningskamp, men sikkerheten er viktigst, sier Johansen til TA.

Luanda ledet 1-0 ved pause, men det hele utartet da laget fikk sitt andre røde kort tidlig i andre omgang. Det skjedde etter at Odd-spiss Henrik Kjelsrud Johansen ble stemplet, sparket og slått i bakhodet.

Hissige Luanda-spillere løp etter den norske dommeren, som ikke så annen utvei enn å blåse av kampen.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo roste dommeren.

- Jeg er helt enig i avgjørelsen om å stoppe kampen. Det var voksent gjort og bra dømt, sa han.

Sport Benfica e Luanda deltar i Copa del Sol. Laget tapte 1-3 for Haugesund i sin første kamp i turneringen. Neste motstander er Strømsgodset på fredag.

reidar.sollie@dagsavisen.no

KAMPER

VIFs treningskamper fram mot seriestart:

1. februar: Bærum - VIF.

22. februar: Stabæk - VIF.

1. mars: Stabæk - VIF.

5. mars: Lillestrøm - VIF.

15. mars: Strømsgodset - VIF.

Seriestart 30. mars borte mot Molde.

Mer fra Dagsavisen