Sport

Rekdal om Leeds: – Tragisk og trist

I går fikk Uwe Rösler sparken som manager i Leeds. Kjetil Rekdal bare rister på hodet.

«Leeds United kan bekrefte at Uwe Rösler har skilt lag med klubben», skriver klubben ordknapt på sin hjemmeside.

Tyskeren med fortid som både spiller og trener i Norge, tok over den engelske mesterskapsserieklubben før denne sesongen. Etter bare 11 kamper er det slutt. Dermed fortsetter klubben med å fråtse i managere. Nå er Uwe Rösler den femte (!) manageren som har fått fyken siden Massimo Cellino overtok som den største eieren i begynnelsen av 2014.

SE OGSÅ: Fotballsnakkis om Super-Leeds

Tungt

– Ja, nå er det tungt å være Leeds-supporter, sier den iuhuga Leeds-tilhengeren Kjetil Rekdal til Dagsavisen..

Riktignok har ikke Uwe Rösler hatt noen suksess etter at han overtok laget som har mange norske supportere.

Etter 1-2-tapet for Brighton i helgen er den tidligere storklubben plassert som nummer 18 på tabellen.

Rösler ble ansatt på en toårskontrakt 20. mai i år. Tideligere har han trent klubbene Lillestrøm, Viking og Molde i Norge. I England var han manager i Brentford og Wigan før ferden gikk videre til Leeds.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Kontinuitet

– Det er ikke mye kontinuitet i Leeds. Klubben burde bruke penger på å hente spillere i stedet for å sparke trenere, sier en engasjert Kjetil Rekdal.

– Ronny Deila fikk mange år til å bygge opp Strømsgodset. Dag-Eilev Fagermo har fått det samme i Odd. Det må brukes tid, og da er det viktig å ha kompetente folk i styret, fortsetter han.

– Sånn som de driver nå, kommer de aldri noen vei. Det er ikke bare nå jeg blir frustrert over klubben. Det har jeg vært i de siste 15 årene, sukker Vålerenga-treneren, som tross alt trøster seg med de tre poengene VIF fikk mot Sarpsborg søndag.

Mer fra Dagsavisen