Rekdal og Start til kvartfinalen

(Start - HamKam 1-1, 5-3 etter straffer). Start-trener Kjetil Rekdal kunne trekke et lettelsens sukk etter at laget hans avanserte til kvartfinale i cupen med 5-3-seier over HamKam på straffer onsdag.

Av Geir Andreassen

Etter ordinær tid og ekstraomganger sto det 1–1 i Kristiansand.

Verken Start eller HamKam har noen gang vært i en cupfinale. Nå har sørlendingene fortsatt muligheten denne sesongen.

Kjetil Rekdal var selv i sine glansdager nærmest uten feil fra straffemerket. Onsdag ga han spillerne beskjed om å gjøre ting enkelt da kampen skulle avgjøres med hans egen spesialitet. Den beskjeden adlød alle Starts fem eksekutører.

– De meldte seg jo selv, og Tobias (Christensen) satte vi innpå for å ta straffe. Jeg er veldig god fornøyd med utfallet. Jeg sa at jeg ikke ville ha noe tullestraffer, sa Rekdal til NTB etter kampen.

– Beskjeden var å skyte i ett av hjørnene og bli ferdig med det, i stedet for å drive med noen finurlige greier. Jeg fikk ikke sett alle, men regner med at det var trøkk i alle, sa Start-treneren.

Fikk løft

Han fikk se laget sitt heve seg gjennom kampen.

– Fotball handler om å bygge opplevelser og selvtillit. Vi startet kampen på et fryktelig lavt nivå. Det tar jeg på min kappe. Jeg burde kanskje byttet betydelig mer på laget og satt inn friske folk, men på den andre siden så forsøkte jeg å bygge på tryggheten fra forrige kamp, sa Rekdal,

Trenerveteranens menn var samtidig svært heldige i en første omgang laget bør glemme raskest mulig. Det eneste som gledet var nok scoringen til Espen Børufsen.

– HamKam var kjempegode i første omgang og styrte hele spillet utpå der, medga Rekdal.

Et offensivt HamKam gjestet nemlig Kristiansand onsdag. Hjemmelaget fikk knapt låne ballen de første minuttene. Hos Start florerte feilpasningene. men til tross for det store spillemessige overtaket klarte ikke gjestene i grønt og hvitt å finne nettmaskene.

Børufsen-treff

Det var det Start som klarte. Totalt mot spillets gang tok Rekdals menn ledelsen etter en drøy halvtime. Etter å ha ridd av den friske HamKam-åpningen gikk laget på en kontring. Kevin Kabran fant Espen Børufsen foran mål med et overlegg, og spissen hadde få problemer med å score.

Det var hjemmelagets første og eneste skudd på mål i første omgang.

Etter sidebytte fikk HamKam sitt fortjente mål som aldri kom før pause. Fire minutter var spilt da Abubakar Ibrahim satte inn utligningen til 1–1 etter et flott angrep. Ibrahim er for øvrig innleid fra Start.

HamKam-spillerne hadde løpt mye i en og en halv omgang, og det gjorde at Start kom mer og mer med i kampen. Det siste kvarteret ble langt mer jevnspilt, men ingen av lagene klarte å score flere mål i ordinær tid.

Gode muligheter

I ekstraomgangene hadde lagene et par gode muligheter hver, men det ebbet ut i straffesparkkonkurranse.

– Jeg er ikke skuffet over resultatet, men vi burde ha avgjort etter ordinær tid, sa HamKam-trener Kevin Knappen til NRK.

Lars Brotangen satte sin og HamKams første straffe i tverrliggeren. Det skilte lagene.

Trekningen av kvartfinalene foregår torsdag etter at de to siste kampene i 4. runde av unnagjort. Kvartfinalene spilles først i slutten av september. (NTB)

Fotball-NM menn onsdag, 4. runde:

Bodø/Glimt – Hødd 2-2 (1-1) e.o. (5-4 på straffer)

851 tilskuere

Mål: 0-1 Magnus Myklebust (9), 1-1 Patrick Berg (45), 1-2 Markus Naglestad (95), 2-2 Martin Bjørnbak (str. 116).

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Ulrik Saltnes, Bodø/Glimt, Daniel Eid, Hødd.

Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo Henrique Schuck Friedrichin – José Isidoro, Eirik Wollen Steen, Martin Bjørnbak, Emil Jonassen – Vegard Leikvoll Moberg, José Ángel, Patrick Berg – Jens Petter Hauge (Ulrik Saltnes fra 68.), Geir André Herrem (Kristian Fardal Opseth fra 73.), Trond Olsen (Håkon Evjen fra 46.).

Mjøndalen – Haugesund 2-2 (0-1) e.o. (6-7 på straffer)

1071 tilskuere

Mål: 0-1 Christian Grindheim (19), 0-2 Frederik Gytkjær (46), 1-2 Quint Jansen (73), 2-2 Jansen (90).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Gult kort: Mahmoud Eid, Mjøndalen.

Haugesund (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Vegard Skjerve, Ben Karamoko, Alexander Stølås – Babajide Akintola, Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen (Bruno Leite fra 65.), Torbjørn Kallevåg – Christian Grindheim (Ibrahima Koné fra 81.) – Frederik Gytkjær (Kristoffer Velde fra 100.).

Start – HamKam 1-1 (1-0) e.o. (5-3 på straffer)