Sport

Regner med at Rooney blir hyllet på Old Trafford

Manchester United-manager José Mourinho forventer at Wayne Rooney får en svært god velkomst når han vender tilbake til Old Trafford som Everton-spiller.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

«De røde djevlene» tar imot Everton i Premier League søndag. United har ti poeng etter fire spilte serierunder, mens Everton står med fire. Merseyside-klubben har hatt motgang de siste ukene, det samme gjelder Rooney.

Veteranen, som kom tilbake til Everton fra United i sommer, måtte nylig inn på teppet hos manager Ronald Koeman etter å ha blitt tatt for fyllekjøring.

Mourinho mener engelskmannen, som har scoringsrekorden i United, vil bli tatt godt imot av hjemmefansen på Old Trafford.

– Wayne er åpenbart en av de viktigste spillerne i denne klubbens historie. Jeg tror publikum kommer til å vise ham den respekten han fortjener. Jeg håper det skjer før og etter kampen, ikke mens den pågår, sier portugiseren, ifølge  ESPN.

Legende

Mourinho hadde Rooney i stallen i sin første sesong som United-manager (i 2016/17). Han sparer ikke på rosen om 31-åringen.

– Det var en enkel avgjørelse å la ham gå tilbake til Everton. Når en legende bestemmer seg, så blir det slik han ønsker det, sier Mourinho, ifølge  Sky Sports.

– En klubblegende fortjener å få velge selv, legger han til.

En annen spiller som kommer til å ha søkelyset på seg, er Uniteds formspiss Romelu Lukaku. Belgieren, som ble hentet fra Everton i sommer, har scoret fire seriemål på fire kamper. Tirsdag nettet han også da United slo Mohamed Elyounoussis Basel 3-0 i mesterligaen.

– Riktig tidspunkt

– Romelu har kommet til denne klubben på riktig tidspunkt i karrieren. Han har en bra fotballalder, og han har flere års erfaring i Premier League. Han er åpenbart en spiller som har tilpasset seg Premier League, sier José Mourinho.

Han peker også på viktigheten av at kraftspissen har det bra utenfor banen.

– Romelu hadde gode venner i garderoben fra før av. Han har integrert seg godt i stallen vår. I tillegg passer han godt til spillestilen vår, så han har kommet hit på et godt tidspunkt, gjentar United-sjefen.

Everton-manager Koeman vet naturlig nok at Lukaku kan skape trøbbel.

– Vi kjenner ham veldig godt. Han er en av de beste spissene. Han har mange kvaliteter, men vi jeg vet hvordan vi skal forsvare oss mot ham, sier nederlenderen.

Mer fra Dagsavisen