Det blir spesielt for Wayne Rooney å vende tilbake til Old Trafford som Everton-spiller søndag.

Regner med at Rooney blir hyllet på Old Trafford

Manchester United-manager José Mourinho forventer at Wayne Rooney får en svært god velkomst når han vender tilbake til Old Trafford som Everton-spiller.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

«De røde djevlene» tar imot Everton i Premier League søndag. United har ti poeng etter fire spilte serierunder, mens Everton står med fire. Merseyside-klubben har hatt motgang de siste ukene, det samme gjelder Rooney.

Veteranen, som kom tilbake til Everton fra United i sommer, måtte nylig inn på teppet hos manager Ronald Koeman etter å ha blitt tatt for fyllekjøring.

Mourinho mener engelskmannen, som har scoringsrekorden i United, vil bli tatt godt imot av hjemmefansen på Old Trafford.

– Wayne er åpenbart en av de viktigste spillerne i denne klubbens historie. Jeg tror publikum kommer til å vise ham den respekten han fortjener. Jeg håper det skjer før og etter kampen, ikke mens den pågår, sier portugiseren, ifølge  ESPN.

Legende

Mourinho hadde Rooney i stallen i sin første sesong som United-manager (i 2016/17). Han sparer ikke på rosen om 31-åringen.

– Det var en enkel avgjørelse å la ham gå tilbake til Everton. Når en legende bestemmer seg, så blir det slik han ønsker det, sier Mourinho, ifølge  Sky Sports.

– En klubblegende fortjener å få velge selv, legger han til.

En annen spiller som kommer til å ha søkelyset på seg, er Uniteds formspiss Romelu Lukaku. Belgieren, som ble hentet fra Everton i sommer, har scoret fire seriemål på fire kamper. Tirsdag nettet han også da United slo Mohamed Elyounoussis Basel 3-0 i mesterligaen.

– Riktig tidspunkt

– Romelu har kommet til denne klubben på riktig tidspunkt i karrieren. Han har en bra fotballalder, og han har flere års erfaring i Premier League. Han er åpenbart en spiller som har tilpasset seg Premier League, sier José Mourinho.

Han peker også på viktigheten av at kraftspissen har det bra utenfor banen.

– Romelu hadde gode venner i garderoben fra før av. Han har integrert seg godt i stallen vår. I tillegg passer han godt til spillestilen vår, så han har kommet hit på et godt tidspunkt, gjentar United-sjefen.

Everton-manager Koeman vet naturlig nok at Lukaku kan skape trøbbel.

– Vi kjenner ham veldig godt. Han er en av de beste spissene. Han har mange kvaliteter, men vi jeg vet hvordan vi skal forsvare oss mot ham, sier nederlenderen.