Sport

Regjeringen anbefaler stans i alt seriespill i toppidretten i to uker

Regjeringen vil ha stans i alt av seriespill i toppidretten de to neste ukene. Barn og unge under 20 år kan delta som normalt, mens breddeidretten for voksne fortsatt ikke får trene som normalt.

Det opplyste statsminister Erna Solberg i Stortinget mandag.

– Norges idrettsforbund bes om å koordinere dette med særforbundene, sa statsministeren.

I tillegg til anbefalingen om stans har FHI og Helsedirektoratet anbefalt at antallet idrettsutøvere som er omfattet av unntaksregelen, begrenses. Det er foreløpig ikke kjent hvordan regjeringen vil respondere på denne anbefalingen.

For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand. Med en videreføring av dagens smitteverntiltak, blir det fortsatt ikke mulig for lagene i 3. divisjon å trene som vanlig, eller spille treningskamper.

Barn og unge under 20 år kan trene og delta i fritidsaktiviteter som normalt, ute og inne. De kan også bli unntatt anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig.

Det er i strid med Helsedirektoratets anbefaling, som ønsket at idrettsarrangementer for barn og unge fortsatt burde avlyses eller utsettes om arrangementet vil samle personer fra ulike bydeler eller kommuner, eller om arrangementet vil kreve unødvendig innenlandsreise.

Les også: Klubbene i 3.div tror ikke på godt nytt fra regjeringen: – Ekstremt optimistisk med oppstart i april (+)

Mer fra Dagsavisen