Real Madrid snudde i siste liten

(Real Madrid - Atletico Madrid 4-1 eeo, 1-1 ordinær tid). Etter 92 minutters spill ledet Atletico mesterligafinalen. Så raknet alt.

LISBOA: Diego Godín så lenge ut til å ha sikret Atlético Madrid-seier i mesterligafinalen mot Real Madrid lørdag. Men etter at Sergio Ramos ordnet ekstraomganger, raknet Atlético totalt og tapte 1-4.

Mesterligafinalen i Lisboa lørdag ble akkurat slik man kunne ønske seg, full av dramatikk og en utsøkt fotballkamp.

Godín sendte Atlético i føringen i første omgang og så ut til å gi sin klubb den første mesterligatittelen en uke etter at hans mål mot Barcelona ordnet seriegullet. Hans stussheading etter hjørnespark gikk i en bue over keeper Iker Casillas, som hodeløst hadde rykket ut og havnet på halvdistanse.

Ledelsen holdt til det tredje tilleggsminuttet i annen omgang. Da utlignet Sergio Ramos til 1-1, også det etter et hjørnespark. Det sørget for ny spenning inn i ekstraomgangene.

Atlético Madrid ga fra seg initiativet mot slutten av annen omgang og satset på å forsvare seg til tittelen. Det ble skjebnesvangert, for laget greide aldri å heve seg igjen i ekstraomgangene.

Etter 110 minutter med finalefotball avsluttet Angel di Maria et flott raid med et skudd midt på Atletico-keeper Thibaut Courtois. Returen landet på hodet til Gareth Bale, som ved lengste stolpe kunne heade inn 2-1-scoringen.

I minuttene som fulgte forsøkte Atlético desperat å komme tilbake, men dette var derfra og ut Real Madrids kamp.

Innbytter Marcelo, som kom inn for Fábio Coentrão i annen omgang, punkterte det hele med to minutter igjen av annen ekstraomgang.

At Cristiano Ronaldo i sin 51. mesterligakamp da kunne sette inn 4-1 med sitt 52. mesterligamål på et straffespark etter 120 minutter hadde ingenting å si for utfallet av kampen. Men Ronaldo befestet med det sin posisjon som turneringens toppscorer med sine 17 fulltreffere, en rekord som kan bli vanskelig å slå.

For Atlético gjentok den vonde historien seg. I klubbens første og forrige finale i den gjeveste europacupen, for 40 år siden, ledet laget til Bayern München utlignet i siste minutt av annen ekstraomgang. I omkampen to dager senere ble Atlético knust 4-0.

Kopierte Paisley

Carlo Ancelotti forholdt seg rolig på sidelinjen selv da «La Decima» holdt på å glippe. Til slutt kunne Real Madrids trener juble på sitt beherskede vis.

– Utrolig, hva kan jeg si? Dette var vårt mål helt fra sesongens begynnelse. Det var vanskelig, men jeg synes vi fortjente det, sa han etter å ha fikset den etterlengtede 10. tittelen som Real Madrid har ventet på helt siden 2002.

Samtidig tangerte han rekorden til Bob Paisley, som inntil lørdag var den eneste trener med tre titler i den gjeveste europacupturneringen.

Paisley vant sine titler med Liverpool, mens Ancelotti vant sine to første med Milan. Han skrev seg også inn som medlem av den lille klubben av trenere med mesterligatriumf for to klubber. (NTB)

Real Madrid (Spania) – Atlético Madrid (Spania) 4-1 (0-1) e.o.

60.976 tilskuere på Estádio da Luz.

Mål: 0-1 Diego Godin (36), 1-1 Sergio Ramos (90), 2-1 Gareth Bale (110), 3-1 Marcelo (118), 4-1 Cristiano Ronaldo (str. 120).

Dommer: Björn Kuipers, Nederland.

Gult kort: Sergio Ramos (27), Sami Khedira (45), Marcelo (118), Cristiano Ronaldo (120), Raphaël Varane (120), Real Madrid, Raul Garcia (27), Miranda (53), David Villa (72), Juanfran (74), Koke (86), Gabi (100), Diego Godín (120), Atlético Madrid.

Real Madrid (4-3-3): Iker Casillas – Dani Carvajal, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Fábio Coentrão (Marcelo fra 59.) – Sami Khedira (Isco fra 59.), Luka Modric, Angel di Maria – Gareth Bale, Karim Benzema (Alvaro Morata fra 79.), Cristiano Ronaldo.

Ubenyttede reserver: Diego López – Pepe, Alvaro Arbeloa, Asier Illarramendi.

Atlético Madrid (4-4-1-1): Thibaut Courtois – Juanfran, Diego Godín, Miranda, Filipe Luis (Toby Alderweireld fra 83.) – Koke, Gabi, Tiago, Raul Garcia (José Sosa fra 66.) – David Villa – Diego Costa (Adrián Lopez fra 9.).

Ubenyttede reserver: Daniel Aranzubia – Mario Suárez, Cristian Rodríguez, Diego.