Real Madrid måtte score tre ganger. Ronaldo gjorde det.

(Real Madrid - Wolfsburg 3-0, sammenlagt 3-2). Cristiano Ronaldo herjer i mesterligaen. Portugiseren var helt ustoppelig da Real Madrid snudde 0-2 til avansement 3-2 mot Wolfsburg.

Av Steinar Bjerkmann

Spanjolene var i trøbbel etter 0-2-tapet i Tyskland forrige uke, men fikk kampen inn i sitt spor da Wolfsburg la seg til ultradefensivt på Santiago Bernabéu tirsdag. Og selv med mer eller mindre hele laget i forsvar, fant ikke de blåkledde gjestene resepten på å stoppe Ronaldo.

Etter et kvarter der Real Madrid styrte som de ville, var det duket for supershow fra Ronaldo. Superstjernen med nummer sju på ryggen scoret to ganger i løpet av 1 minutt og 26 sekunder.

Først styrte han enkelt inn 1-0 med høyrefoten på bakre stolpe etter å ha lurt offsidefella etter et innlegg fra Carjaval, som først så ut som en mislykket pasning. Wolfsburg var rystet, og en corner drøye minuttet senere sørget for 2-2 sammenlagt. Selv med tre motspillere rundt seg, kunne råsterke Ronaldo nikke inn målet som skulle sette fart på bortelaget.

Alltid til semifinale

Først etter å ha havnet under med to mål i Madrid, begynte gjestene å spille fotball akkurat slik de gjorde da de overrasket med seier i det første kvartfinalemøtet. Men da laget begynte å bli defensivt igjen kvarteret før slutt, var Cristiano Ronaldo nådeløs igjen.

Portugiseren fikk muligheten på frispark, skjøt hull i muren da Naldo snudde seg vekk fra ballen, og sendte ballen forbi Diego Benaglio i Wolfsburg-målet. Da tok det helt av i den spanske hovedstaden. Hattricket var Ronaldos femte i mesterligaen. Med det tangerte han Lionel Messi, den andre spilleren i verden som har gjort fotball til kunst.

Ronaldo er oppe i 16 mål i årets turnering. Han er den eneste spilleren som har scoret minst 15 mål i en CL-sesong. Nå har den tidligere Manchester United-spilleren gjort det to ganger.

Og den spesielle mesterligastatistikken hans med avansement til semifinalen holder seg. For niende gang på ni forsøk har lag med Cristiano Ronaldo avansert til nest siste hinder i Europas gjeveste klubbturnering.

Real Madrid er klar for semifinale for sjette sesong på rad. Det har bare Barcelona klart tidligere.

Fungerte ikke

Wolfsburg slapp med skrekken da Sergio Ramos headet ballen på oversiden av tverrliggeren etter seks minutter, men da Ronaldo bestemte seg for å gjøre det han kan aller best, score mål, hadde ikke laget fra bilbyen noen bremsesystemer som kunne stoppe tirsdagens matchvinner.

Med 2-0 fra første kamp var det kanskje ikke overraskende at Wolfsburg-trener Dieter Hecking sendte sine gutter ut i en ultradefensiv inngang på kampen, men den taktikken fungerte dårlig. Først da Wolfsburg turte å bruke ballen, matchet de spanjolene.

– Vi var ikke klare for hva vi visste ville komme de første 20 minuttene, medga Hecking etter sitt lags baktunge innledning.

– Men jeg mener vi i 2. omgang viste hvorfor vi evnet å spille en så god kamp i det første møtet, fortsatte Wolfsburg-treneren. (NTB)