Real Madrid ga fansen en fest

(Real Madrid - Betis 5-0). Etter en skuffende og målløs serieåpning løsnet det for Real Madrid i sesongens første hjemmekamp. Betis ble knust 5-0 på Estádio Bernabeu.

Av Odd-Sølve Grannes

Gareth Bale og James Rodríguez scoret to ganger hver, mens Karim Benzema sto for det siste målet. Forrige sesongs 2.-divisjonsvinner var sjanseløs.

Real Madrids nye trener Rafa Benitez fikk etter 0-0-kampen mot nyopprykkede Sporting Gijon mange kritiske spørsmål. Lørdag slo laget hans tilbake. James var tilbake fra start etter å ha vært utelatt sist, og han ble svært sentral.

Det var colombianeren som slo innlegget Bale nikket i mål allerede i kampens 2. minutt. James doblet selv ledelsen med et flott frispark noen minutter før pause.

Bale sto for innlegget da Benzema punkterte kampen for godt to minutter ut i annen omgang, og tre minutter senere scoret James igjen med et akrobatisk brassespark.

Betis fikk sjansen til å redusere da Raphaël Varane felte Jorge Molina, men Keylor Navas reddet det svake straffesparket fra Ruben Castro.

Cristiano Ronaldo hadde ikke sin beste dag i Real Madrid-angrepet, men angrepskollegene sørget for at det ikke gjorde noe. Bale fastsatte resultatet med et langskudd som gikk inn via stolpen.

– I dag fikk vi til avslutningene våre, sa Real Madrid-back Marcelo til spansk TV om forskjellen fra åpningskampen.

– Vi spilte godt i dag, men dette er bare starten. Det er fortsatt mye å forbedre, lag han til.

Vermaelen avgjorde

Tidligere lørdag tok Barcelona sin annen strake 1-0-seier, denne gang mot Málaga på Camp Nou. Thomas Vermaelen, som var skadd nesten hele forrige sesong, scoret kampens eneste mål.

Belgieren ble hentet til den spanske seriemesteren i fjor sommer fra Arsenal, men ble skadd i VM-sluttspillet før overgangen ble gjennomført. Først i 38. serierunde fikk midtstopperen ligadebuten for katalanerne i fjor vår.

Malaga hadde stått imot Barcelonas press i 73 minutter før Vermaelen avgjorde lørdagens oppgjør. 29-åringen klinket til på volley etter at Carlos Kameni hadde bokset ut et innlegg fra Luis Suárez.

– Jeg feiret ikke fordi jeg ikke er vant til å score og ikke visste hvordan, sa Vermaelen.

– Alle kjenner til problemene jeg har hatt. Sesongoppkjøringen var svært viktig for meg, og treneren (Luis Enrique) har gitt meg sjansen til å vise hva jeg kan.

Celta på topp

Rayo Vallecano fikk keeper Tono utvist allerede i det 9. minutt av bortekampen mot Celta, da han felte Daniel Wass. Nolito omsatte straffesparket i scoring og gjorde senere 2-0. Andreu Fontas fastsatte resultatet til 3-0.

Celta topper dermed tabellen med full poengpott og bedre målforskjell enn Barcelona.

David Moyes' Real Sociedad spilte 0-0 hjemme mot Sporting Gijon i et annet oppgjør i den spanske toppserien lørdag. (©NTB)

Spansk 1. divisjon fotball lørdag, 2. runde:

Barcelona – Málaga 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Thomas Vermaelen (73).

80.812 tilskuere.

Celta – Rayo Vallecano 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Nolito (11), 2-0 Nolito (str. 50), 3-0 Andreu Fontas (88).

17.606 tilskuere.

Rødt kort: Tono (9), Rayo Vallecano.

Real Madrid – Betis 5-0 (2-0)

Mål: 1-0 Gareth Bale (2), 2-0 James Rodriguez (39), 3-0 Karim Benzema (47), 4-0 Rodriguez (50), 5-0 Bale (89).