Sport

Ready til NM-finale etter enorm opphenting

(Ready - Solberg 4-3, 3-2 i kamper). I den femte og avgjørende semifinalen på Gressbanen ble det drama. Hjemmelaget snudde 1-3 til 4-3 på 15 magiske minutter i 2.omgang og er klare for sin første NM-finale i bandy siden 2015.

- Det har ikke helt gått opp for meg ennå, men det skal bli sjukt gøy med finale. Jeg unner alle gutta, klubben og fansen at vi tar oss dit. Det er mange som har bidratt for at vi skal være så bra som mulig og vi har jobbet hardt helt siden starten av mai- da er det ekstra gøy at tar oss dit. Nå skal vi nyte seieren en liten stund. Så skal vi trene godt de neste ukene og gi jernet i finalen. Det kommer til å bli en fantastisk bandyfest.

Det sier Ready-kaptein Isac Jerner til Dagsavisen etter at Ready hentet opp 1-3 og scoret tre mål siste kvarteret og vant 4-3 i den femte og avgjørende semifinalen på hjemmebane tirsdag. Dermed er seriemesterne klar for NM-finale.

Mot Stabæk på Frogner

I finalen skal de møte Stabæk på Frogner stadion, en kamp som spilles lørdag 14.mars 18.00. I sesongen vant lagene én kamp hver – Ready slo Stabæk 6-3 på Gressbanen i starten av desember, før de fikk stryk og tapte 1-6 på Stabekkbanen i sesongens siste seriekamp.

Og det Ready-fansen og bandy-Norge garantert husker godt – Ready slo Stabæk i den forrige NM-finalen lagene møttes i 2015. Da ble også kampen spilt på Frogner stadion… Gullet var da Readys første på 88 år. Finalen i 2015 var for øvrig preget av både vind og regn, noe som gjorde at den ble utsatt i nesten en time før den kunne begynne.

Stabæk er klar for sin 15. NM-finale på rad. De har vunnet de fire siste finalene – alle mot Solberg. Det forrige tapet? Mot Ready i 2015…

Solberg opp i ledelsen tidlig

I snø- og regnværet tirsdag var det Solberg som tok ledelsen etter cornermål av kaptein Petter Moen etter elleve minutter. Så bommet Marius Austad på straffe for Solberg, før hjemmelaget utlignet like etter til 1-1 ved Iskander Nugmanov etter pasning fra Ole Stordahl, som har misset et par av NM-semifinalene grunnet sykdom.

Men like før pause sendte storscorer Sondre Kristoffersen gjestene opp i 2-1, noe som også var pauseresultatet.

- De ledet fortjent til pause, sier Jerner. Han legger til at det var kraftig motvind i den første omgangen og at det var vanskelig å få til noe spill.

Kvarteret ut i 2.omgang gikk det fra vondt til verre for Ready. Solberg scoret igjen på corner – Eirik Bø Johnsen til 3-1. Med 32 minutter igjen av kampen så det ut til at Solberg skulle til NM-finale.

Tre mål siste kvarteret og «umulig» opphenting i boks

Men den gang ei. Evigunge Peter Haug reduserte til 2-3 etter 76 minutter, før Stian Bjørhovde Kavli utlignet til 3-3 med minuttet igjen av ordinær tid på en retur etter et frislag. Og på overtid skjedde det «umulige» - den svenske storspilleren Albin Rønnkvist satte inn 4-3 etter 93 minutter og 20 sekunder. Han vant ballen på Solbergs halvdel og hamret ballen i hjørnet fra 16 meter. Det ble også sluttresultatet.

- For en snuoperasjon! Villere vending har jeg aldri vært med på i en så viktig kamp. Jeg er utrolig stolt av laget, det er ingen av gutta som gir seg. Vi har troen og jobber 100% hele veien inn. Selv når de setter 3-1 så fortsetter vi å male på og ofre oss for hverandre. Når vi setter 2-3 så får vi den energien vi trenger, da tenkte vi at det her tar vi, nå skal vi bare fortsette. Når vi setter 3-3 rett før slutt så tenker vi at dette tar vi og to angrep senere setter vi 4-3. Så utrolig deilig, sier Jerner.

– Vi hadde seieren langt nede i lomma, men vi ga bort to mål på slutten. Det er unødvendig vil jeg si, også er vi uheldige og får noen dommeravgjørelser imot, sier Solberg-kaptein Petter Moen til Drammens Tidende.

Dermed er det duket for bandyfest på Frogner stadion lørdag 14.mars!

Mer fra Dagsavisen