Sport

Re-start i Lyn

Lyn-kapital: De som ønsker å danne et A/S i Lyn for å redde klubben fra nedrykk, har samlet inn 1.164.000 kroner i aksjekapital. Ekstraordinært årsmøte avgjør saken i august.

Av Per Erik Moen

– Vi ønsker å bruke penger på spillerkjøp nå i sommer. Vårt primære mål er å hindre nedrykk til 3. divisjon, sier en av initiativtakerne bak det planlagte A/S'et, Gunnar-Martin Kjenner, til Dagsavisen.
Flere enkeltpersoner som ønsker å danne A/S'et har samlet inn pengene, og mer er i vente. Fristen for å tegne aksjer utløp sist fredag.

Klubben positiv

Det innsamlede beløpet kommer fra 57 aksjonærer, men inkluderer ikke eventuell tegning fra SFK Lyn, Lyn Toppfotball og Lyn Fotball.
Beløpet blir sannsynligvis en del høyere.
Veien videre mot opprettelse av et A/S, er å få stiftet selve aksjeselskapet, dernest å få i stand en avtale med Lyn Toppfotball. Det kan først komme på plass etter at det avholdes et ekstraordinært årsmøte i klubben. Det holdes i august, og styreleder Anne Marie Due i Lyn Toppfotball sier til Dagsavisen at holdningen er positiv til dannelsen av A/S.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Må unngå nedrykk

Initiativtakerne er foruten Kjenner, Dag Roar Austmo, Jann Simonsen, Ole Ray Grødseth, Henning Herding og Kjell L. Brevik.
Kjenner sier alt må setts inn på å unngå nedrykk. Lyn ligger meget utsatt til desidert sist med skarve to poeng etter 12 seriekamper.
– Det er en klar forutsetning for å danne et A/S at penger går til spillerkjøp allerede i sommer. Et nedrykk må for enhver pris unngås, sier Kjenner.
– Hva hvis klubben rykker ned?
– Det er et av punktene vi skal ha på plass i avtalen vi håper å få til med Lyn Toppfotball. Men nå setts alt inn på å få berget plassen. Da er altså spillerkjøp første steg på veien, avslutter Gunnar-Martin Kjenner.

Tilbake til eliteserien

Både klubben og personene bak A/S-planene legger lista høyt, og målet er å ha Lyn tilbake i eliteserien fortest mulig.
Trond Andersen ble sparket som trener for noen uker siden. Inn kom trenerduoen Tresor Egholm og Mikal Emil Aaserud. Det startet noe oppløftende med ett poeng i hjemmekampen mot Ullern (2-2), men de to påfølgende kampene endte med stygge tap; 1–5 mot Kjelsås, og senest 1–6 hjemme mot Senja.

Dårlig trent

Klubben hadde store utskiftinger i spillerstallen foran sesongen, de to nye trenerne mente de overtok en spillergruppe som er for dårlig trent.
Dagsavisen har sett Lyn i flere kamper denne sesongen, og støtter Gunnar-Martin Kjenners uttalelser om at flere spillerkjøp er nødvendige for å ha mulighet til å berge plassen i 2. divisjon. Slik vi ser det, er det nødvendig med en bedre keeper, en sentral midtbanespiller, og en målscorer.
Lørdag venter Holmen i et bunnoppgjør ute i Asker. Deretter er det etterlengtet pause for Lyn. Hvordan de velger å tilbringe den, vites ikke. Men mye må gjøres før høstsesongen starter med bortekamp på Grorud 2. august.

Mer fra Dagsavisen