RBK vendte med ti mann, men Glimt vant 3-2

(Rosenborg - Bodø/Glimt 2-3). Innbytter Anders Trondsen briljerte med mål og assist da Rosenborg med ti mann vendte 0-1 til ledelse mot Bodø/Glimt, men Glimt avgjorde på tampen.

Kasper Junker utlignet til 2-2 i det 87. minutt og leverte assist da Ola Solbakken ble matchvinner med 3-2-målet i kampens siste ordinære minutt. Dermed fortsetter Glimt på tabelltopp uten poengtap.

Trondsen kom inn som venstreback etter at Birger Meling ble utvist. Han sto for innlegget ved utligningsmålet og satte selv inn 2-1 med et volleytreff i det 82. minutt.

Rosenborg ble det siste eliteserielaget som sprakk nullen i målprotokollen, men måtte ha hjelp for å få det til. I forsøket på å nekte Dino Islamovic scoring beinet Fredrik Bjørkan 1-1 i eget mål.

Det skjedde i det 66. minutt, vel ti minutter etter at RBK-back Meling ble sendt av banen med direkte rødt kort. Da ledet Glimt fortjent etter Philip Zinckernagels scoring på straffespark i første omgang.

Zinckernagel satte inn 1-0-målet etter snaut halvspilt første omgang. Han fikk sjansen etter at Ulrik Saltnes fikk ballen i feltet, vendte og ble klønete felt av Tore Reginiussen. Skuddet satt helt borte ved stolpen, utenfor André Hansens rekkevidde.

Dominerte

Glimt-ledelsen var fullt fortjent etter at gultrøyene dominerte innledningen av kampen. Zinckernagel hadde allerede hatt et par gode forsøk på å score ledermålet.

I det 8. minutt spilte dansken vegg og fyrte løs fra en posisjon rett utenfor 16-meteren. RBK-keeper Hansen kastet seg i full lengde, slengte opp armen og bokset unna.

Fire minutter senere ble Jens Petter Hauge spilt fint fram på høyresiden og la flatt inn foran mål. Ved lengste stolpe fant han Zinckernagel med nesten åpent mål, men Hansen flyttet beina lynraskt og greide å blokkere skuddet fra spiss vinkel.

Rett etter ledermålet var Brede Moe og Glimt heldige som ikke fikk straffespark mot seg. Islamovic kom til skudd fra god posisjon. Moe skled inn i et forsøk på å blokkere skuddet, men med begge armene i været. Skuddet traff en av dem og forsvant over kortlinja, men dommer Tom Harald Hagen ga bare hjørnespark.

Bedre med ti

– Vi henger ikke sammen som lag. Vi må samle oss og komme opp i press så vi får noen brudd, sa Horneland til Eurosport i pausen.

Lettere ble det ikke da Birger Meling ble sendt av banen med direkte rødt kort før det var spilt sju minutter av den andre omgangen. Han kastet seg inn i en duell med Hauge og tok ballen, men traff også foten til Glimt-spilleren. Hauge syntes det var så stygt at han ikke bare delte ut kampens første kort, men lot det ha rød farge.

RBK var faktisk friskere med ti mann enn med elleve, og i det 66. minutt kunne laget juble for sin første eliteseriescoring for sesongen. Innbytter Anders Trondsen ble spilt fram på venstresiden og slo flatt inn. Inne i feltet skled Dino Islamovic fram og presset Fredrik Bjørkan til å beine ballen i eget mål.

I det 82. minutt samarbeidet RBK-backene om vinnermålet. Vegar Eggen Hedenstad slo et presist frispark, og Trondsen fikk drømmetreff ved lengste stolpe. Det så ut til å bli vinnermålet, men Glimt lot seg ikke stoppe. Hauge spilte Junker gjennom til 2-2 før Solbakken sendte Horneland og hans menn ut i krise igjen.

Etter kampen ville ikke RBK-treneren snakke med noen medier.

Eliteserien menn torsdag, 3. runde:

Rosenborg – Bodø/Glimt 2-3 (0-1)

Lerkendal stadion: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Philip Zinckernagel (str. 22), 1-1 Fredrik Bjørkan (selvmål 66), 2-1 Anders Trondsen (82), 2-2 Kasper Junker (87), 2-3 Ola Solbakken (90).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Dino Islamovic, Pål André Helland, Rosenborg, Ulrik Saltnes, Fredrik Bjørkan, Bodø/Glimt.

Rødt kort: Birger Meling (52), Rosenborg.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling – Edvard Tagseth (Anders Trondsen fra 65.), Marius Lundemo (Gjermund Åsen fra 65.), Kristoffer Zachariassen – Pål André Helland (Carlo Holse fra 80.), Dino Islamovic, Samuel Adegbenro (Erik Botheim fra 89.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode (Ola Solbakken fra 86.), Fredrik Bjørkan – Sondre Brunstad Fet (Sammy Skytte fra 65.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Philip Zinckernagel, Kasper Junker (Victor Boniface fra 90.), Jens Petter Hauge (Marius Høibråten fra 90.).

Sarpsborg – Strømsgodset 2-3 (0-2)

Sarpsborg stadion: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Mikkel Maigaard (str. 30), 0-2 Maigaard (str. 33), 1-2 Mustafa Abdellaoue (52), 1-3 Johan Hove (54), 2-3 Abdellaoue (str. 79).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Bjørn Inge Utvik, Alexander Jakobsen, Sarpsborg, Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson, Marcus Mølvadgaard, Strømsgodset.

Sarpsborg (3-4-3): David Mitov Nilsson – Jørgen Horn (Joachim Soltvedt fra 72.), Nicolai Næss, Bjørn Inge Utvik – Sulayman Bojang (Alexander Jakobsen fra 60.), Anton Salétros, Gaute Vetti (Jonathan Lindseth fra 55.), Joachim Thomassen – Ole Jørgen Halvorsen, Mustafa Abdellaoue, Mohamed Ofkir (Jørgen Strand Larsen fra 73.).

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Sondre Fosnæss Hanssen, Niklas Gunnarsson (Sebastian Pop fra 84.), Ari Leifsson, Nicholas Mickelson – Johan Hove, Jack Ipalibo, Mikkel Maigaard – Kristoffer Tokstad (Marcus Mølvadgaard fra 71.), Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Herman Stengel fra 72.).