Sport

Råsterk Kristoffersen tuktet endelig Hirscher: – Dette er kult

Henrik Kristoffersen klarte endelig å tukte rivalen Marcel Hirscher igjen. Rælingen-alpinisten kjørte inn til sesongens første seier i Kitzbühel-slalåmen.

Av: NTB

– Jeg presset og presset på for seier. I dag hadde jeg tempoet på min side, sa Kristoffersen etter rennet.

– Dette er kult. Jeg har ventet litt på denne seieren. Jeg kjørte litt på grensen til tider, men jeg var smart der jeg trengte å være smart. Det er fortsatt ting som kan bli bedre, men i dag stemte det bra, la han til.

Kristoffersen har vært i skyggen til fenomenet Hirscher denne sesongen. Nordmannen sto med sju 2.-plasser i vinter før søndagens renn, og ti pallplasser totalt.

Søndag klaffet det endelig for 23-åringen. Han slo Hirscher med 97/100 sekund og kunne glise bredt i målområdet. Daniel Yule fra Sveits (1,35) ble treer.

LES OGSÅ: Det er stort engasjement rundt uttak av OL-utøvere. Toppidrettssjefen har siste ord. Også om Petter Northug

Første seier siden januar 2017

– I dag var ikke Hirscher god nok. Henrik Kristoffersen har vunnet med nesten et helt sekund i Kitzbühel, konstaterte Thomas Lerdahl og Marius Arnesen i NRKs kommentatorboks etter at triumfen var sikret.

Kristoffersen hadde ikke vunnet et verdenscuprenn siden triumfen i Schladming 24. januar i fjor.

Marcel Hirscher pådro seg brudd i ankelen i sesongoppkjøringen. Han har vært helt rå etter at han kom tilbake og vunnet hele åtte av tolv renn i verdenscupen. Forrige helgs triumf i Wengen var hans fjerde på rad. Søndag måtte han altså strekke våpen.

Jonathan Nordbotten var nede på 20.-plass etter førsteomgangen, men kjørte seg stort opp i finalen og ble nest beste norske. Han endte til slutt på en fin 7.-plass, 2,49 sekund bak vinneren.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– På grensen

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på femteplass, men i finalen falt han nedover på listen. Han ble til slutt nummer 12 (1,69 bak).

Sebastian Foss Solevåg var sjuendemann etter førsteomgangen, men kjørte ut i finalen i bakken som er velkjent for å være svært krevende.

– Det er kanskje det mest kjente skistedet i verden. Og det meste her er vanskelig og bratt. Det er nok den vanskeligste bakken i verden, sa Kristoffersen til NTB før søndagens renn, før han la til at dersom man skal vinne i Kitzbühel må man kjøre på grensen.

Det gjorde han også, noe som ga suksess og seier. Kristoffersen ledet med stor margin etter førsteomgangen, og han taklet presset som sistemann på toppen i finalen.

Mer fra Dagsavisen