Sport

Rasmus Ahlholm trener med MS: – Jeg har lagt tida i Vålerenga bak meg

Rasmus Ahlholms brudd med VIF virker ikke helt smertefritt. Nå vil forwarden legge VIF bak seg, og øke kvaliteten på rivalens treninger.

Rasmus Ahlholm og Vålerenga valgte tidligere i uka å skille lag. Nå har løperen, som noterte seg for 81 poeng forrige sesong, valgt å legge sesongoppkjøringen hos byrival Manglerud Star.

– Jeg har mange gode venner på Manglerud fra jeg spilte der, og kjenner treneren Livingston godt. Jeg må holde meg i form, og det passa det best med MS, siden jeg var i Oslo nå, sier han til Dagsavisen.

Ahlholm ble henta til norsk ishockey og Manglerud Star i 2015. Året etter gikk han til erkerivalen Vålerenga.

– Du forstår at en del reagerer på at du nå velger å trene med MS, og ikke Vålerenga?

– Ja, men jeg har lagt tida i Vålerenga bak meg nå. Jeg ønsker å se framover. Jeg har hatt tre fine år i Vålerenga, men sånn ting er nå passa det bedre med Manglerud.

Les også: Ahlholm løst fra kontrakten: – Det er tungt (DA+)

Trolig konflikt

Det virker ganske opplagt at noe har skjedd mellom Vålerenga og Rasmus Ahlholm. Selv ønsker han ikke å gå inn på detaljer rundt bruddet med Roy Johansens mannskap.

– Både jeg og klubben ble enige om å avslutte samarbeidet, forklarer han kort.

– Hva er det som har skjedd mellom deg og Vålerenga?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere akkurat nå. Men du kan jo lese mellom linjene, forklarer Ahlholm til Dagsavisen.
Han trente med MS-gutta for første gang på torsdag, i Ungdomshallen på Jordal. Fredag er han på plass, på nylagt is i Manglerudhallen.

Les også: Kan VIF forsvare seriegullet? Zucca har svaret (DA+)

Vil til utlandet

Han er glad for at MS lar han være med å trene, og håper at han kan bidra med å øke kvaliteten på treningene for sin gamle klubb.

– Det er veldig fint at jeg kan trene med dem, og holde meg i form. Jeg håper at jeg kan hjelpe dem med å bedre kvaliteten på treningene, som igjen kan hjelpe dem inn i sesongen, sier han.

Men at Ahlholm blir en del av MS-troppen kommende sesong virker usannsynlig.

– Nei, det tror jeg nok ikke, sier han.

Dagsavisen erfarer at Storhamar skal være en av de norske klubbene som er interessert i svenskens tjenester, men hovedpersonen selv drømmer om utlandet.

– Tyskland eller Østerrike kanskje. Eller Sverige. Det er mange brikker som skal falle på plass, sier han.

Mer fra Dagsavisen