Sport

Ranheim tok siste plass i Eliteserien

(Ranheim - Sogndal 1-0, 1-1 sammenlagt, 5-4 på straffer). Trondheim har to lag i neste års Eliteserie. Med RBK-trener Kåre Ingebrigtsen på tribunen ble Sogndal sendt ned i 1. divisjon.

Av Adrian Richvoldsen

Ranheim er klar for Eliteserien i fotball på bekostning av Sogndal. Det hele måtte avgjøres på straffer etter at det sto 1-1 etter to kamper.

Michael Karlsen ble på mange måter den store helten for Ranheim med straffescoring i det 87. minutt. Han satte i tillegg det femte og avgjørende straffesparket i mål i straffesparkkonkurransen.

– Det er vanskelig å beskrive, men vi gjør en kjempekamp og spiller Sogndal av banen. Det er fotballen som vinner i dag, sa Karlsen til Eurosport etter kampen.

Ranheim-spillerne jobber eller går på skole ved siden av fotballen, og Karlsen sendte et solid stikk til de heltidsansatte spillerne fra Sogndal som nå må ned i 1. divisjon.

– Vi møter heltidsproffer og de bør kanskje gå i seg selv. Det er fullt mulig å kombinere fotball med jobb og skole, sa han.

Måtte fram

Ranheim måtte fram etter at Sogndal vant hjemmeoppgjøret 1-0. Lørdagens verter stanget og stanget mot gjestene i ordinær tid, men fikk uttelling etter 87 minutter da dommeren pekte på straffemerket.

Reprisene viste at straffen var av det billige slaget da Sogndals Even Hovland la en arm rundt Mats Lillebo, som gikk i bakken.

Michael Karlsen gikk for kraft og satte ballen midt i mål til ellevill jubel blant hjemmefansen.

Før det hadde hjemmelaget skapt det aller meste av det som skjedde, men Sogndal-keeper Mathias Dyngeland reddet blant unna flere gode langskudd fra Ranheim-laget.

Karlsen ble helt

Vertene fortsatte å presse i ekstraomgangene, men Sogndal forsvarte seg, som laget har gjort i store deler av kvalifiseringen, uten å slippe inn flere mål.

Dermed gikk det hele til straffesparkkonkurranse hvor Karlsen ble den store helten.

De tre første spillerne fra hvert lag satte sine straffeforsøk i mål, men Eirik Schulze bommet da han tok Sogndals fjerde forsøk.

Hans bom ble etterfulgt av scoringer fra Aslak Witry (Ranheim) og Hovland (Sogndal), men Karlsen gjorde ingen feil fra krittmerket og sendte laget til toppdivisjonen i Norge.

For Kjetil Wæhler ble det en trist sorti fra øverste nivå. Han ble skadet og måtte byttes ut i sin siste kamp for Sogndal. (NTB)

KAMPFAKTA

Ranheim – Sogndal 1-0 (0-0) e.o., sammenlagt 1-1 (5-4 på straffer)

1343 tilskuere

Mål: 1-0 Michael Karlsen (str. 87).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Christian Eggen Rismark, Kristoffer Løkberg, Aslak Fonn Witry, Ranheim.

Ranheim spiller i eliteserien neste år.

Mer fra Dagsavisen