Rådet til Hovland: – Vær mer egoistisk

Golfyndlingen Viktor Hovland har fått råd om å tenke mer på seg selv foran PGA-touråpningen. Det vet ikke nordmannen om han er i stand til.

Av Stian Grythaugen

Torsdag innleder verdens beste golfspillere sesongen i White Sulphur Springs i den amerikanske delstaten West Virginia. I startfeltet er det for første gang i historien to norske spillere.

Viktor Hovland og Kristoffer Ventura sikre seg begge PGA-tourkortet i sommer og kan se fram til å måle krefter med Tiger Woods og resten av verdenseliten i ukene og månedene som kommer.

Hovland har for lengst vist at han holder nivået til stjernene, og foran PGA-touråpningen lanseres han av  bookmakerne som spilleren med nest største sjanse for å gå til topps i turneringen i West Virginia.

Kun amerikanske Bryson DeChambeau gir lavere odds ved seier enn den nordmannen.

Fikk råd

Med til historien hører det at langt fra alle de mest meritterte spillerne i golfsirkuset deltar i åpningsturneringen. Tiger Woods er blant dem som ikke blir å se. Han gjennomgikk nylig en kneoperasjon og er ikke ventet tilbake i spill før lenger ut på høsten.

I forkant av turneringen har Hovland fått råd av betydelig mer meritterte Charles Howell III. Den 40 år gamle amerikaneren har lang fartstid på PGA-touren.

– Jeg har spilt noen treningsrunder med Charles, og han har vært fantastisk mot meg. Han har vært med her ute i 20 år nå, og det har vært gøy å være rundt ham, sier Hovland til  golfdigest.com.

Om rådene han fikk av den meritterte amerikaneren, sier den unge nordmannen:

– Han ba meg om å være mer egoistisk der ute. Du vil gjerne være en hyggelig fyr og snakke med alle, men tiden er verdifull. Du må senke hodet og gjøre jobben din. Det er i bunn og grunn derfor vi er her.

Jobber med saken

21-åringen, som på kort tid har blitt yndling i golfsirkuset med sin blide og utadvendte væremåte, er samtidig ikke helt sikker på om han er i stand til å etterleve rådet til Howell. 

På spørsmål om hvordan en egoistisk utgave av ham selv vil se ut, svarer han:

– Godt spørsmål. Det jobber jeg fortsatt med.

Når nordmannen så blir utfordret på om han i det hele tatt vet hva det vil si å være egoistisk, trekker han på skuldrene.

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gripe det an.

Torsdag skal Hovland og PGA-kompis Ventura uansett la golfkøllene stå for snakkingen i Virginia.