Sport

Publikum får adgang til resten av Raw Air

Så langt er det ikke fattet noen vedtak som begrenser publikums adgang til de kommende Raw Air-rennene. Hopparrangørene tar samtidig smittegrep.

Av Stian Grythaugen

Åpningsrennene i Holmenkollen fredag og lørdag gikk for tomme tribuner som følge av helsemyndighetenes vurderinger rundt faren for smittespredning. Søndagens renn ble avlyst, men av andre grunner enn virusfrykt.

Mandag og tirsdag fortsetter Raw Air-sirkuset på Lillehammer, og onsdag og torsdag er det renn i Granåsen i Trondheim. For herrehoppernes del avgjøres det hele så i skiflygingsbakken i Vikersund kommende helg.

Mandag ettermiddag forelå det ingen vedtak som tilsier at det også blir tomme tribuner i rennene som nå venter.

– Det er ikke fattet noen vedtak om begrensninger for publikums adgang til de kommende arrangementene i Lillehammer, Trondheim eller Vikersund, bekrefter arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund, overfor NTB.

Inndro skjenkebevilling

Lund understreker videre at forbundet har løpende dialog med både nasjonale og lokale myndigheter, og sier tiltak som måtte bli pålagt av helsemyndighetene løpende vil bli iverksatt.

Enkelte grep er samtidig allerede tatt i forkant av rennene i Lillehammer, Trondheim og Vikersund.

– Både lokale myndigheter og våre arrangører har iverksatt en rekke tiltak i arenaene for å begrense smittefare, uten at dette vil legge en demper på arrangementet, sier Lund.

Tiltakene handler blant annet om å begrense innearealer der publikum kan oppholde seg.

Søndag ble det også kjent at Modum kommune har inndratt skjenkebevillingen til Raw Air-arrangørene i Vikersund. Samtidig ble det varslet ekstra kontroller før og under arrangementet slik at ingen berusede personer slipper inn i anlegget.

Hygienetiltak

Modum kommune har også pålagt arrangøren å styrke vaktholdet rundt busstransporten til og fra skiflygingsbakken, slik at kun sitteplassene benyttes.

Ekstra fokus på mathygiene og informasjon til publikum vektlegges også i skrivet som ble sendt ut fra kommuneledelsen søndag.

I skiforbundet forholder man seg til de påleggene som til enhver tid foreligger.

– Skulle det komme nye vedtak eller retningslinjer fra helsemyndighetene i tiden fremover, vil vi umiddelbart tilpasse oss disse, sier arrangementssjef Lund.

Mer fra Dagsavisen