Prikkskudd hindret Rosenborgs hjemmeseier

(Rosenborg - Kristiansund 2-2). Rosenborg står med bare ett poeng etter de to første seriekampene. - Ja, det er overraskende, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Av Bernt Harald Brennevann

Rosenborg snudde kampen med to mål like etter pause, men innbytter Bendik Bye sikret Kristiansund et uventet 2-2-resultat på Lerkendal lørdag.

Bye utlignet med en skikkelig suser i det 80. minutt. Han utnyttet et klønete balltap fra Birger Meling, dro seg fri fra to RBK-spillere og prikket ballen lavt i André Hansens lengste hjørne.

Målet kom mot spillets gang. KBK hadde knapt skapt noe som helst i annen omgang, men Rosenborg fikk svi for å slippe seg nedpå etter en kjapp snuoperasjon etter pause.

På tampen kunne gjestene også ha stukket av med alle poengene, men Bye klarte ikke å finne medspillerne sine i boksen etter en kjempekontring. Fire minutter på overtid var Daouda Bamba helt alene med Hansen, men RBKs sisteskanse gjorde seg stor og avverget.

Det skal sies at det også var store sjanser for hjemmelaget etter utligningen. Blant annet var Mike Jensen svært nær å gjøre 3-2.

Dødball er mål

RBK-spillet var ikke helt finjustert før pause, men etter en garderobeprat løsnet det raskt for Kåre Ingebrigtsens utvalgte. Mellom det 50. og 53 minutt gikk vertene fra 0-1 til 2-1.

Først utlignet Samuel Adegbenro ved bakre stolpe. Vegar Eggen Hedenstads corner ble stusset videre av Jacob Rasmussen, og Adegbenro fikk ballen perfekt lagt til rette. Nigerianeren kunne nærmest ikke unngå å score der.

Tre minutter senere scoret Rosenborg etter nok en corner, denne gangen slått av Pål André Helland. Tore Reginussen headet kula i tverrliggeren, men på returen sto Anders Konradsen klar til å stange inn 2-1 med hodet fra kloss hold.

KBK-spiss Daouda Bambas hodestøt etter elleve minutter skilte lagene til pause. Ivorianeren kom på løp og headet inn Stian Aasmundsens presise hjørnespark.

Annullert

Vertene styrte banespillet, men slet med å skape store sjanser mot et hardtarbeidende Kristiansund-lag. I det 31. minutt lå riktignok ballen i nettet etter en corner, men Rasmussen fikk scoringen annullert. Dommer Espen Eskås slo ned på det han mente var en forseelse i en duell mellom Reginiussen og Bent Sørmo.

Rasmussens hodestøt var for øvrig nesten en kopi av Bambas mål. Dansken rev seg fri ved første stolpe og stanget inn ballen fra Hedenstad. Til stor frustrasjon blant hjemmepublikummet ble det ingen godkjent nettkjenning.

Lenge så RBK ut til å gå mot seier etter to kjappe dødballmål i annen omgang, men KBK klarte å snike med seg et sterkt bortepoeng.

- Vi klarer ikke å punktere kampen når vi leder 2-1. De scorer på sitt første skudd etter pause, mens vi bommer på våre sjanser. Offensivt var dette en ik kamp fra vår side, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

Resultatet gjør at Rosenborg har fått en småskral åpning på sesongen. Tittelforsvareren tapte 0-1 borte mot Sarpsborg i første runde. KBK røk med samme sifre hjemme mot Vålerenga. (NTB)

Rosenborg – Kristiansund 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 Daouda Bamba (11), 1-1 Samuel Adegbenro (50), 2-1 Anders Konradsen (53), 2-2 Bendik Bye (80).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Bent Sørmo, Andreas Hopmark, Sean McDermott, Kristiansund.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jacob Rasmussen, Birger Meling – Mike Jensen, Anders Konradsen, Anders Trondsen – Pål André Helland, Nicklas Bendtner (Alexander Søderlund fra 77.), Samuel Adegbenro.

Kristiansund (4-5-1): Sean McDermott – Bent Sørmo, Andreas Hopmark, Dan Peter Ulvestad, Erlend Sivertsen – Jonas Rønningen, Stian Aasmundsen, Pål Erik Ulvestad (Brent Lepistu fra 65.), Amidou Diop (Bendik Bye fra 63.), Torgil Gjertsen (Sondre Sørli fra 79.) – Daouda Bamba.

Spilt tidligere lørdag: Lillestrøm - Sarpsborg 08 2-2 (1-1).